בוסט של חלבונים: עוד סיבה לאכול מרק חומוס
קרדיט: canva

מתכונים ואוכל

לא רק חלבון: זו הסיבה שאתם חייבים להכין מרק חומוס

אוהבים חומוס? כדאי לכם לטעום את המרק האגדי הזה, שכן מדובר ב'פצצת' חלבונים אדירה, ולא רק
מנחם גלזר
הוספת תגובה
בוסט של חלבונים: עוד סיבה לאכול מרק חומוס
קרדיט: canva
אא

אם אתם עוד לא מכירים את היתרונות הבריאותיים הרבים שבגרגירי החומוס, כדאי מאוד שתתחילו להכיר: החומוס היבש הוא לא רק טעים אלא גם נחשב ל'פצצת' חלבונים מדהימה מהצומח. הגרגירים החלקלקים הללו גם עשירים בסיבים תזונתיים המועילים לעיכול, ויכולים לעזור לקדם תחושת שובע. השילוב של החלבונים מחד והסיבים מאידך תורם לוויסות רמות הסוכר בדם, מה שהופך את החומוס לבחירה מצוינת עבור אנשים שסובלים מסוכרת, אבל לא רק. 

החומוס עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים לרבות ברזל, זרחן, מנגן וחומצה פולית - שידועה בחשיבותה לחלוקת תאים ולסינתזת DNA, מה שהופך אותו למכריע במיוחד במהלך ההיריון, למשל. 

 

איך מכינים מרק חומוס עשיר בכל טוב? בואו נתחיל:

 

להכנת המרק תצטרכו:

כוס גרגירי חומוס מיובש שהושרה ללילה בקערת מים או קופסת גרגירי חומוס מוכנים

1 בצל חתוך לקוביות 

שתי שיני שום קצוצות

שני גזרים חתוכים לקוביות 

שני גבעולי סלרי חתוכים לקוביות

חצי כוס עדשים ירוקות 

צרור כוסברה שטוף וקצוץ

כף מרק עוף 

כפית כמון 

כפית פפריקה

כפית כורכום

מלח ופלפל לפי הטעם 

אופציונלי: ירק כלשהו לקישוט. 

 

הוראות הכנה:

1. בסיר גדול עם מעט שמן מטגנים את קוביות הבצל, השום, הגזר והסלרי עד לריכוך. 

2. מוסיפים לסיר את יתר החומרים וממלאים מים לפי הגובה הרצוי. 

3. מביאים את המרק לרתיחה, ומתקנים תיבול לפי הצורך. 

4. מעטרים בפטרוזיליה או כוסברה, ומגישים חם. 

 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי