רץ בוואטסאפ
מאחסנים תפוחי אדמה ביחד עם בצל? מומחים מזהירים כי בדרך זו הם מתקלקלים יותר מהר.
הסיבה נעוצה בגז האתילן שמשתחרר מתפוחי האדמה ומשפיע במיוחד על בצלים, שידועים כ'רגישים' אליו. חדי הטעם עשויים אף להרגיש בשינוי שחל בטעם הבצלים שאוחסנו ביחד עם תפוחי אדמה, אולם רוב האנשים לא ירגישו בו. במה כן ירגישו? ובכן, בלית ברירה, בריח.
ריח הבצלים שהתקלקלו הוא ריח שאי אפשר לפספס, וכדי להימנע ממנו חשוב שנפסיק לאחסן את תפוחי האדמה ביחד עם הבצל - סגול, לבן או ירוק (למרות שאותו לרוב נאחסן במקרר).
מי עוד לא אוהב את גז האתילן שמופרש מתפוחי האדמה? תפוחי האדמה בעצמם (כן, כן, כך למעשה הם מתחילים 'להנביט' קרניים) וגם תפוחי עץ.
אז איך נכון לאחסן תפוחי אדמה ובצל? בנפרד אחד מהשני, ולא ליד תפוחי עץ.