כמה עובדות על הצדיק, שהיה נכד ה"אביר יעקב"
(צילום: ChameleonsEye /shutterstock)

גדולי ישראל

כמה עובדות על הצדיק, שהיה נכד ה"אביר יעקב"

דודו הוא אביו של הבבא סאלי, וסבו מהצד השני הוא ה"אביר יעקב". כמה עובדות מעניינות על הצדיק שאת כל חייו הקדיש לשם שמיים, בענווה ובצנעה גדולה

הרב ארז קדוסי
הוספת תגובה
כמה עובדות על הצדיק, שהיה נכד ה"אביר יעקב"
(צילום: ChameleonsEye /shutterstock)
אא

המקובל האלוקי יחיא דהאן זצוק"ל, נכד "אביר יעקב" אבוחצירא זיע"א ומחבר הספר "אני לדודי", כמה עובדות מרתקות עליו:

לידת הצדיק

נולד בשנת ה'תרכ"ו (1866) בתפילאלת שבמרוקו לאביו הצדיק רבי מכלוף דהאן ולאמו הרבנית אסתר, בתו של רבי יעקב אבוחצירא ה"אביר יעקב".

שושלת מפוארת

על-פי המסורת משפחת אדהן מיוחסת לשושלת של דוד המלך (שם המשפחה אדהן הוא ראשי תיבות: אני דוד המלך אשר נמשך).

במחיצת הצדיקים

בעקבות פטירת סבו ה"אביר יעקב, שלצידו גדל וינק את התורה הקדושה, עבר להתחנך לצד דודו רבי מסעוד, אביו של הבבא סאלי. וכן לרבי אדהן היה קשר מיוחד עם בנו בכורו של רבי מסעוד.

הנהגותיו

כל ספרי המוסר היו שגורים בפיו והיה בקיא בחכמת הקבלה. כל תפילותיו היו על פי האריז"ל.

העדות של הבבא סאלי

הבבא סאלי מינה את רבי דהאן לראש ישיבת "אביר יעקב" בתפילאלת. וכן הבבא סאלי אמר עליו: "רבינו במשך שנות חייו צם הפסקה גדולה ממוצאי שבת קודש עד ליל שבת ובשנה אחת צם בחודש תמוז - ימי החום הקשים וארוכים צם שבוע אחר שבוע" - במשך חייו צם כמאה פעמים ממוצאי שבת קודש עד ליל שבת. 

רוח הקודש

כשבאו לרבנו רבי יחייא דהאן ובשרו לו על מותו של בן דודו האהוב רבי דוד אבוחצירא הי"ד וזצוק"ל נענה ואמר:

"יודע אני מהדבר הזה כשנה (קודם פטירתו מהעולם) כי הודיעוני בחלום משמיים את אשר יקרהו". שבמקום שהצורר יהרוג וישמיד את כל יהודי תפילאלת רבי דוד הי"ד התחנן שהוא יכפר על הדור במותו בידי הרשעים.

במשך שנת האבל נהג רבי ייחיא דאהן לכתוב קינות ארוכות ודרשות לעילוי נשמתו. רבים אומרים שבספרו "אני לדודי" מרגישים את האבלות של הרב מוקרנת מתוך הספר.

העלייה ארצה

בשנים שהעלייה רק החלה לא נתנו למבוגרים ולזקנים להיכנס ארצה מלבד הצעירים. ומפני שרבי אדהן היה זקן מופלג מנעו ממנו השלטונות לממש את רצונו, הכסיפה האדירה להלך על אדמת הקודש.

בשנת ה'תש"ו (1946) בתו חנה שעלתה ארצה, עשתה את כל המאמצים שבידיה ונשאה תפילה בקברות הצדיקים. אין תפילה שבה ריקם, ובאחד הימים קיבלו את הבשורה המשמחת שהותר לאבי להגיע ארצה.

הרב התגורר בביתה של בתו בירושלים ושימש כרב שכונת מוסררה.

מקום קבורתו

בי' אדר ב', שנת ה'תשי"ז (1957), עלתה נשמתו הקדושה לבוראה מקום קבורתו בהר המנוחות בירושלים.

אהבת המצוות

על מצוות תפילין אמר: "חסד וצדקה עשה עמנו מצות ה' ברה. היא מצות תפילין כתר ועטרה. אשר נשתמש בה עוטה כשלמה אורה להשתמש בשרביטו של מלך בקדושה ובטהרה בזריזות ונקיות ומחשבה טובה זכה וברה. גם בדיבור ומעשה בשפה ברורה. אשר בחר בנו מכל אומה זרה. והעלנו מטומאה לטהרה..."

זכותו תגן עלינו אמן

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי