הטריק לטיגון דג מושלם שלא יפגע בקריספיות
קרדיט: canva

רץ בוואטסאפ

הטריק לטיגון מושלם של דג שהופך את העור לפריך

אוהבים דג מטוגן? כך תהפכו אותו לפריך במיוחד בזכות טריק קולינרי מדהים
מנחם גלזר
הוספת תגובה
הטריק לטיגון דג מושלם שלא יפגע בקריספיות
קרדיט: canva
אא

העולם מתחלק לשניים: אנשים שאוהבים דג מטוגן, ואנשים שכנראה לא ניסו לאכול דג מטוגן - כך לפחות על פי הלקסיקון של אוהבי הדגים. 

עם זאת, דג צריך לדעת לטגן, כי אחרת - אם לא מכירים את הטריקים הקולינריים שעומדים מאחוריו, מאבדים את העור, וחבל. 

למעשה, כדי לזכות לטיגון 'אמיתי' כמו במסעדות, צריכים להקפיד על שלושה דברים עיקריים - שבלעדיהם, הטיגון פשוט לא אותו הדבר. 

 

הדבר הראשון

המחבת חייבת להיות רותחת, ובלי טיפת מים בתוכה. אם הדג רטוב, עליכם לייבש אותו היטב לפני שאתם שמים אותו על המחבת. 

 

הדבר השני 

העור חייב להיות כלפי מטה, וכשהוא נוגע באופן מלא במחבת. לצורך כך תצטרכו 'ללחוץ' את הדג בעזרת כף ולא להזיז ולהפוך את הדג, עד שאתם רואים שהקצוות משחימים. אם הדג 'עבה' ויש בו הרבה בשר, כסו את המחבת בכדי לגרום לחריכה מהירה יותר. 

 

הדבר השלישי

עשו בדג 'חתכים' לפני הטיגון, ולא משנה באיזה דג מדובר. כשאתם עושים בדג חריצים אתם עוזרים לחום להתפזר בצורה 'שווה' בכל חלקיו, ובאופן כזה, אתם לא מאבדים את העור ולא את הבשר כמובן. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי