מתכונים ואוכל
הנה מתכון פשוט להכנת מרק עגבניות צמחוני טעים, שהאורחים הכי 'מפונקים' ישמחו לקבל:
רכיבים:
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- פחית אחת עגבניות מרוסקות או קוביות
- 2 כפות מרק עוף
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תוספות לקישוט המרק: קרוטונים, גבינת פרמזן מגוררת.
הוראות הכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות.
2. מוסיפים את השום ומבשלים 1-2 דקות נוספות עד שמתחילים להריח את הארומה הנפלאה שלו.
3. יוצקים פנימה את העגבניות המרוסקות, מערבבים לאיחוד.
4. מוסיפים את הבזיליקום היבש, האורגנו המיובש, המלח והפלפל. מערבבים היטב.
5. מוסיפים מים בגובה הרצוי ומביאים את המרק לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל כ-20-30 דקות, כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
6. מעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
7. טועמים את המרק, ומתקנים תיבול במידת הצורך.
8. מגישים את מרק העגבניות חם, מעוטר בבזיליקום טרי, קרוטונים או גבינת פרמזן מגוררת (אם רוצים).