בית ספר בישראל
(צילום: ChameleonsEye/shutterstock)

חדשות

הצעד החדש למיגור חרם חברתי בבתי הספר

ההצעה החדשה למניעת חרמות בבתי ספר אושרה בכנסת בקריאת טרומית. ההצעה תחייב מנהלי בתי ספר למנות גורם מקצועי מיוחד לענייני טיפול בחרם חברתי והקמת מוקד ארצי לתלמידים מוחרמים

תומר כהן
הוספת תגובה
בית ספר בישראל
(צילום: ChameleonsEye/shutterstock)
אא

בקריאה טרומית אושרה היום (רביעי) בכנסת הצעת החוק שתמנע חרמות חברתיים בבתי ספר. כ-21 חברי כנסת תמכו בהצעה של חברי הכנסת קטי שטרית ויוסף טייב. ההצעה עברה ללא התנגדות מצד חברי הכנסת ועל כן תועבר הלאה להמשך דיון בוועדת התרבות, החינוך והספורט.  

על פי ההצעה, יחויב כל מנהל בית ספר למנות גורם מקצועי כדוגמת פסיכולוג, עובד הוראה או יועץ מטעמו, שיעבור הכשרה מקצועית ייעודית ויהיה אמון על מניעת חרם חברתי בבתי ספר. את ההכשרה ייקבע שר החינוך.  

עוד עולה מן ההצעה הקמת מוקד פניות ארצי עבור תלמידים העוברים חרם והוריהם, שיקנה להם זכאות לטיפול פסיכולוגי. על פי ההצעה ייתכן תיקון של חוק זכויות התלמיד, באופן שחוזר מנכ"ל יכלול הוראות התמודדות מפורטות עם חרם חברתי.  

בהסבר להצעה נכתב כי "מטרת הצעת החוק היא למנוע מהתלמידים, הילדים של כולנו, אותם אנו שולחים לבתי הספר, מלחוות תופעות קשות של נידוי והחרמה שהולכות ומתרבות כמו אש בשדה קוצים". 

"התלמידים הם היקרים ביותר להוריהם, ובעקבות תופעות של חרם ונידוי עוברים פגיעה נפשית קשה ולעיתים גם פיזית, שמלווה אותם לכל חייהם. חלקם אף נאלצים לעבור בית ספר וחלקם להעתיק את מקום מגוריהם בעקבות התופעה, בזמן שהמחרימים ממשיכים לנהל שגרת חיים רגילה, למרות שהפעילו בריונות מילולית ופיזית." 

"מחובתנו למנוע את התופעה ולספק הגנה לתלמידים אשר עוברים חרם ונידוי הן במסגרת בית הספר והן ברשתות החברתיות השונות". 

דברי ח"כ קטי שטרית: "חרם חברתי יכול לחרוץ גורלות ואני רוצה שיהיה מטופל בחקיקה כי זה נושא שנמצא בדמנו. אני יודעת מה זה להיות אימא, הורה, מחנך. כולנו נחשפים לסיפורים נוראיים של החרמות ולמקרים הקשים שנגרמים בעקבותיהם". 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי