כל היתרונות הכי גדולים באכילת אגוזים
קרדיט: canva

בריאות

חג האגוזים: כל היתרונות שבאכילת אגוזים בפסח

זה לא סוד שפסח הוא חג שבו אוכלים הרבה אגוזים. מהם היתרונות שבאגוזים, ומדוע כדאי לנצל את זה כדי לעשות מהם כל מיני מטעמים טבעיים?
מנחם גלזר
תגובה אחת
כל היתרונות הכי גדולים באכילת אגוזים
קרדיט: canva
אא

לעתים קרובות מתעלמים מאגוזים בתזונה היומית שלנו, אבל יש להם יתרונות בריאותיים מרשימים שכדאי לנו לזכור, במיוחד בפסח - חג שבו מרבים לאכול אגוזים. 

אגוזים עשירים בשומנים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים בריאים ללב, שיכולים לספק דחיפה עוצמתית לרווחה הכללית שלכם.

אחד היתרונות העיקריים של אגוזים הוא תכולת הסיבים הגבוהה שלהם, אשר מסייעת לעיכול ומקדמת תחושת שובע, ובכך מסייעת בניהול משקל.

יתר על כן, אגוזים הם מקורות מצוינים של נוגדי חמצון המגנים על התאים מפני עקה חמצונית ודלקת. הם עשירים במיוחד בויטמין E וסלניום - חומרים התומכים בתפקוד מערכת החיסון, ומונעים מחלות כרוניות.

צריכה קבועה של אגוזים כמו שקדים, אגוזי מלך או פיסטוקים יכולה להפחית את רמות הכולסטרול הרע ולהפחית את הסיכון למחלות לב. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי