הכשרות לפסח
כמידי שנה כולנו עסוקים במרתון של סדר, ארגון וניקיון לקראת הפסח. נשאלת השאלה כיצד מכשירים מחבתות לפסח? הרב יהונתן ענבה מסביר:
"מאוד תלוי כיצד אתם משתמשים עם המחבת במשך השנה. אם במהלך השנה המחבת רוויה בשמן או בשאר נוזלים, אופן ההכשרה פשוט מאוד: שוטפים ומנקים היטב את המחבת ולא משתמשים בה למשך 24 שעות. לאחר מכן עושים למחבת הגעלה (שטיפה במים רותחים).
לעומת זאת, אם במהלך השנה משתמשים במחבת בלי שמן בכלל, אין אפשרות להכשיר אותה כלל ולכן מכניסים אותה יחד עם כלי החמץ, שומרים במקום סגור עד לאחר הפסח וקונים מחבת חדשה המיועדת רק לימי הפסח.