בריאות
שמירה על רמה מספקת של ברזל בגוף חשובה לבריאות ולרווחה הכללית. זה חיוני להובלת חמצן, ייצור אנרגיה, תפקוד המוח, בריאות מערכת החיסון וויסות טמפרטורת הגוף.
איזה ירק יכול לסייע לספיגת ברזל בצורה טובה במיוחד? תתפלאו ודאי לשמוע, אבל מדובר בעגבנייה.
עגבניות מכילות כמות גבוהה של ויטמין C (ידוע גם בשם חומצה אסקורבית) אשר ממלא תפקיד מכריע בהגברת הספיגה של ברזל בגוף. ויטמין זה הוא נוגד חמצון רב עוצמה שיכול לעזור בשיפור של שלל תפקודים בגוף, ובין היתר להגביר את הספיגה של ברזל שמגיע ממקורות צמחיים כמו תרד, שעועית ודגנים.
כאשר אתם צורכים עגבניות (או מוצרי עגבניות כמו רסק עגבניות או רוטב עגבניות) יחד עם מזונות צמחיים עשירים בברזל - ויטמין C בעגבניות עוזר להמיר ברזל, לצורה שבה קל יותר לגוף לקלוט אותו. על ידי הכללת עגבניות או מזונות עשירים בויטמין C בארוחות שלכם, תוכלו לשפר את ספיגת הברזל ממקורות צמחיים, דבר שחשוב במיוחד לאנשים העוקבים אחר תזונה צמחונית או טבעונית, המסתמכים על על מקורות צמחיים של ברזל.