בריאות
מרק מקולקל מקופסת שימורים עלול להיות מסוכן לצריכה, וחשוב שכולנו נשים לב לסימנים חיצוניים על גבי הקופסה - כדי למנוע מקרים מצערים כמו זה, שנגרם כתוצאה מצריכת מזון מקולקל.
אם ישנם סימני נזק, בליטות, דליפה או 'מכות' על קופסת השימורים או אם למזון יש ריח לא נעים, צבע מוזר או מרקם יוצא דופן, עדיף להשליך לפח, כדי למנוע את הסיכון להרעלת מזון.
צעירה בשם קלאודיה דה אלבקורקי מסאו פאולו שבברזיל - לקתה בשיתוק בכל חלקי גופה לאחר שלמרבה הצער לקתה בהרעלה נדירה, בעקבות צריכת מזון מקולקל מקופסת שימורים.
הצעירה, בת 23 בלבד, אושפזה בבית חולים בקולורדו, שם היא נאבקת על חייה בשבועיים האחרונים. אחותה של קלאודיה, לואיזה, שהתראיינה לתקשורת, סיפרה על השתלשלות האירועים. "היא סיפרה לי שיצאה מוקדם מהעבודה שלה כי לא הרגישה טוב. היא אכלה ארוחת ערב והלכה לישון, אבל התעוררה תוך זמן קצר כשהיא סובלת מקשיי נשימה וסחרחורות. היא שלחה לחברה שלה הודעה שבה היא הודיעה כי היא לא מרגישה טוב וביקשה ממנה לקפוץ אליה, אבל היא הגיעה רק בבוקר ומצאה אותה כשהיא בקושי נושמת".
לדברי הרופאים שטיפלו בצעירה מדובר בהרעלת מזון נדירה בשם בוטוליזם (שמכונה גם נקנקת).
הרעלה זו נגרמת בעקבות חשיפה של הגוף לחיידק בשם קלוסטרידיום בוטולינום - חיידק שמייצר את הרעלן הקשה שמוביל לשיבוש במערכת העצבים, ובמקרים נדירים כמו זה, עשוי אף להוביל לשיתוק שרירי השלד.