מדיני
מעבר ארז נפתח אתמול (רביעי) לראשונה מתחילת המלחמה למעבר סחורות במסגרת אספקת הסיוע ההומניטרי לתושבי רצועת עזה. הבוקר חושף העיתונאי נדב איל את הסיבה: הלחץ של הצמרת המדינית מהאפשרות של צווי מעצר בינלאומיים שיגבילו משמעותית את חופש התנועה בעולם שלהם ושל מפקדים בצה"ל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו שהתנגד מתחילת המלחמה להגדיל את היקפי הסיוע, ואף הסכים להתעמת על כך מול הממשל בארצות הברית, נכנע ללחץ של בית הדין בהאג. מעבר ארז, שנותר שומם מאז בוקר שמחת תורה אז עשו מחבלי החמאס ככל העולה על רוחם, נפתח מחדש - כך בדיווח - בהוראתו הישירה.
"אותו אדם שלחץ עלינו כל הזמן להפציץ את המעברים לרצועת עזה בתחילת המלחמה ואמר שאין יותר קשר בין עזה לישראל", אמר בכיר ביטחוני ב-"Ynet", "הוא זה שעכשיו תובע שארז ייפתח כמה שיותר מהר". גורמים במערכת המדינית והביטחונית סבורים כי הגברת קצב משאיות האספקה עשויים לסייע בעיכוב או ביטול מתן הצווים.
אבל לא רק במישור ההומניטרי משקיע נתניהו. על פי הדיווח, ההנהגה בישראל פנתה ליושב ראש בית הנבחרים ולסנאטורים בולטים בארצות הברית כדי שיפעילו את כובד משקלם על התובע בבית הדין הבינלאומי. בין השאר, הועלתה האפשרות על חקיקה אמריקנית נגד בית הדין - אם אכן ייפול הפור ויוצאו הצווים.
אתמול פורסם ב"אקסיוס" כי ישראל העבירה מסר לממשל בוושינגטון כי אם אכן בית הדין בהאג יתעקש להוציא צווים, הרשות פלסטינית "תיענש". הסיבה, כך נימקה ישראל בפני הבית הלבן, היא שבידיהם מידע כי מקורבי אבו מאזן הם אלה שלוחצים על התובע.