בריאות

אוהבים סושי? 5 יתרונות בריאותיים של אצות

אנשים רבים אוהבים סושי פשוט כי זה טעים. אך האם אתם יודעים מהם היתרונות הבריאותיים שיכולות האצות שבסושי, לתרום לגופכם?
מנחם גלזר
תגובה אחת
אא
קרדיט: canva

עשירות בחומרים מזינים

אצות הן מקור מצוין לויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין C, ויטמין K, יוד וסידן, החשובים לבריאות ולרווחה הכללית.

תמיכה בתפקוד בלוטת התריס

אצות הן אחד ממקורות המזון הטובים ביותר של יוד, מינרל החיוני לתפקוד בריא של בלוטת התריס. צריכת אצות יכולה לסייע בשמירה על רמות תקינות של הורמון בלוטת התריס.

מסייע בניהול משקל

אצות דלות בקלוריות ובשומן, אך עשירות בסיבים, מה שהופך אותן לתוספת מצוינת לתזונה דלת קלוריות שמתאימה לדיאטות. תכולת הסיבים יכולה לעזור לך להרגיש שובע וסיפוק, ולהפחית את הסבירות לאכילת יתר.

עשיר בנוגדי חמצון

אצות ים מכילות נוגדי חמצון שונים, כמו פוקוקסנטין, שיכולים לסייע בהפחתת דלקות ולחץ חמצוני בגוף. זה עשוי להפחית את הסיכון למחלות כרוניות.

תומכת בבריאות הלב

מחקרים מסוימים מצביעים על כך שצריכת אצות עשויה לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול ולחץ הדם, שהם גורמים חשובים בשמירה על בריאות הלב והפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

הערה חשובה 

כיהודים, אנו מצווים לשים לב לא רק לבריאות הגוף שלנו כי אם גם לבריאות הנפש. בשל כך, חלה עלינו  המחויבות לבדוק את המזון שבא אל פינו ולוודא שהוא אינו נגוע בתולעים או כנימות. אצות, כמו כל העלים למיניהם, דורשות בדיקה מדויקת. 

איך בודקים אצות נורי שמיועדות לסושי? צפו בהסבר המקיף של הרב יחזקאל מנהו (בסרטון) לבדיקת אצות סושי.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי