בריאות
אצות הן מקור מצוין לויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין C, ויטמין K, יוד וסידן, החשובים לבריאות ולרווחה הכללית.
אצות הן אחד ממקורות המזון הטובים ביותר של יוד, מינרל החיוני לתפקוד בריא של בלוטת התריס. צריכת אצות יכולה לסייע בשמירה על רמות תקינות של הורמון בלוטת התריס.
אצות דלות בקלוריות ובשומן, אך עשירות בסיבים, מה שהופך אותן לתוספת מצוינת לתזונה דלת קלוריות שמתאימה לדיאטות. תכולת הסיבים יכולה לעזור לך להרגיש שובע וסיפוק, ולהפחית את הסבירות לאכילת יתר.
אצות ים מכילות נוגדי חמצון שונים, כמו פוקוקסנטין, שיכולים לסייע בהפחתת דלקות ולחץ חמצוני בגוף. זה עשוי להפחית את הסיכון למחלות כרוניות.
מחקרים מסוימים מצביעים על כך שצריכת אצות עשויה לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול ולחץ הדם, שהם גורמים חשובים בשמירה על בריאות הלב והפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
כיהודים, אנו מצווים לשים לב לא רק לבריאות הגוף שלנו כי אם גם לבריאות הנפש. בשל כך, חלה עלינו המחויבות לבדוק את המזון שבא אל פינו ולוודא שהוא אינו נגוע בתולעים או כנימות. אצות, כמו כל העלים למיניהם, דורשות בדיקה מדויקת.
איך בודקים אצות נורי שמיועדות לסושי? צפו בהסבר המקיף של הרב יחזקאל מנהו (בסרטון) לבדיקת אצות סושי.