מתכונים ואוכל

מתכון מיוחד ליום העצמאות: פלאפל ירוק 'מפוצץ' בטעמים

אמנם כל מתכוני הפלאפל הרגילים מציעים רק שני סוגים של עלים, אבל אוהבי עלים שכמונו החלטנו להוסיף עוד אחד, ולמלא את העיסה בשום כתוש כיד המלך
מנחם גלזר
תגובה אחת
אא
קרדיט: canva

כל מתכוני הפלאפל הרגילים מציעים רק שני סוגים של עלים - כוסברה ופטרוזיליה. אנחנו החלטנו להוסיף סוג נוסף, ולפרגן עד הסוף לאוהבי השמיר. 

המתכון לפלאפל הירוק:

חומוס שהושרה ללילה שלם בתוך קערה עם מים

6 שיני שום

צרור כוסברה

צרור שמיר

צרור פטרוזיליה

רבע פלפל ירוק חריף

חצי בצל לבן או סגול 

2 כפות שמן קנולה 

כף מלח

כף פלפל שחור

חצי כפית אבקת אפייה או סודה לשתייה

 

אופן ההכנה 

אחרי שהשריתם במשך לילה שלם את גרגירי החומוס בקערה עם מים, טחנו את החומוס ביחד עם שאר המרכיבים עד שתתקבל עיסה חלקה ואחידה. 

שימו לב, יש להשאיר את העיסה מעט גסה ולא לטחון עד לכדי נוזל. 

כסו את הקערה בניילון נצמד, ושימו במקרר למשך חצי שעה. צרו כדורים בגודל אחיד, וטגנו בסיר גדול עם שמן עמוק שחומם כמה דקות מראש. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי