10 יתרונות מדהימים שיעודדו אתכם לצרוך יותר סלק סגול
עיצוב אישי AI

בריאות

גם אנחנו לא האמנו: מהו הרכיב בסלק שישמור אתכם מסרטן?

מחקר חדש מצא כי רכיב מיוחד בסלק מסוגל למגר תאים סרטניים. למי בכל זאת מומלץ שלא לצרוך אותו?
מנחם גלזר
הוספת תגובה
10 יתרונות מדהימים שיעודדו אתכם לצרוך יותר סלק סגול
עיצוב אישי AI
אא

לא רק בריאות העיניים והלב: מחקר איטלקי מראה שסלק הוא אחד המקורות הטובים ביותר של חומרים שעשויים לדכא גידולים סרטניים. 

המחקר, שמתווסף למחקר אחר שנערך במחלקה לפרמקולוגיה באוניברסיטת הרווארד, מצא כי רכיב אחד שנמצא בסלק - עוצמתי ביותר בניקוי הגוף מגרורות סרטניות. 

בהיותו עשיר בוויטמינים C ו-B6 כמו גם חומצה פולית, זרחן, מגנזיום ואשלגן - הסלק מהווה פצצת אנרגיה סגולה, שמועילה לכל אחד. עוד הוכיח המחקר כי החומר הפעיל שבסלק - הבטאין - הוא חומר שמסוגל לצמצם התפשטות של תאי סרטן הערמונית וסרטן השד. 

אולם לצד יתרונותיו הבריאותיים במיגור הסרטן ולא רק - חשוב שנדע שאכילת סלק בצורה מוגזמת, יכולה להיות בעייתית. החומצה האוקסלית שנמצאת בסלק יכולה לפגוע בבריאות מערכת העיכול והשתן, ובמקרים יוצאי דופן לשקוע בכליות ובמפרקים ולכן אנשים שסובלים מאבנים בכליות או דלקת מפרקים, לא מומלץ להם לצרוך סלק. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי