יהדות
המקובל הקדוש רבי ישראל אבוחצירא הידוע בכינוי הסידנא "בבא סאלי" זצוק"ל השאיר חותם משמעותי לדורות בגדלותו הרוחנית והיווה עבור המונים עמוד תווך. ישי דרקיס יצא לפגוש את נכדו של ה"בבא סאלי" הקדוש דווקא ביום העצמאות וחזר עימו ליום הקמת המדינה ולשאלה האם וכיצד נכון לחגוג את היום. בהמשך סיפר כבוד הרב על החלום המיוחד על סבו והמסר של בתו של המקובל בימים עברו.
רבים נוהגים לחגוג את יום העצמאות. כיצד נכון להסתכל על היום הזה?
"אולי כדאי לחזור באמת מבחינה היסטורית. היו מחלוקות לפני הקמת המדינה, כיצד להתייחס למה שמתחולל ומתקרב. כשאומות העולם אישרו, בהתחלה היתה הצהרת בלפור, שהיה לה ערך הצהרתי בלבד. אלא שתוך שנתיים שלוש, היתה ועידת סן רמו, שבמהלכה הכל הפך להיות רשמי ואומות העולם התאחדו ואישרו באופן רשמי את הצהרת בלפור. מאותו רגע זה כבר לא נקרא להתגרות באומות, וזה אד מסימני הגאולה."
אז האם נכון להודות ביום הזה?
"בוודאי שצריך להודות, ומי שלא מודה הוא כפוי טובה. עצם ההקמה של מדינת ישראל מקיימת את הפסוק "ושבור עול הגויים מעל צווארנו". אנחנו עכשיו בידי עצמנו. זה שעדיין יש שלטון חילוני ואין עדיין שלטון תורה, זה באמת בעוכרינו וזה לא טוב, וזה המבחן והאתגר שלנו."
"ברגע שנהיינו עצמאיים ברשות עצמנו, אז זה המבחן של בורא עולם, שבודק האם עכשיו נקבל עלינו עול מלכותי או לא. תפקידנו לעשות הכל על מנת שהמדינה תקבל עול מלכות שמים ואז תהיה מדינה על פי ההלכה."
אם כך, מדוע הציבור החרדי בכל זאת לא חוגג את היום הזה?
"מכיוון שבכל אופן המדינה לא קמה על אדני התורה ועל פי התורה. היו הצעות של גדולי ישראל, אגודת ישראל, פנו לוועדה בראשות בן גוריון שהיתה אמורה להקים את המדינה, וביקשו שהחוקה, חוקת הבסיס שלהם, תהיה התורה. זה הדבר הכי טבעי."
"התורה היא החוקה שמלווה ומנחה את עם ישראל במשך אלפי שנות קיום עם ישראל. בן גוריון השיב בשלילה, בטענה כי אנחנו נתייחס לזה, נעריך את זה, נכבד את התורה ואת השבת, אבל היא לא תהיה החוקה הבסיסית של המדינה. לצערנו זו היתה התשובה, ולכן לא זכינו להקמת המדינה על פי התורה."
"עדיין יש את החלק המלא של הבקבוק והחלק הריק. לגבי החלק הריק, זה האתגר שלנו לדאוג למלא אותו בשלטון התורה."
לצפייה בריאיון המלא לחצו על הסרטון