5 דברים שלא ידעתם על... טחינה
קרדיט: canva

בריאות

5 דברים שלא ידעתם על... טחינה

5 דברים מדהימים שלא ידעתם על אחד הממרחים הבריאים בתבל: הטחינה
מנחם גלזר
תגובה אחת
5 דברים שלא ידעתם על... טחינה
קרדיט: canva
אא

ייצור מסורתי עד היום 

רוב החברות שמייצרות טחינה עושות זאת בייצור מסורתי - דהיינו בעזרת אבן ריחיים וללא מגע ידי אדם, זאת על מנת לשמור על המרקם הייחודי. 

 

משך האחסון 

טחינה גולמית יכולה להשתמר במזווה שלכם למשך כמה שנים מבלי להתקלקל, אם לא פתחתם אותה. לעומת זאת, טחינה שכבר עורבבה, תחזיק מעמד למשך עד 5 ימים בקירור. 

 

ההבדל בין טחינה מלאה לטחינה רגילה 

אם שאלתם את עצמכם מה ההבדל בין טחינה משומשום 'מלא' לבין טחינה רגילה, הרי שהתשובה היא שבטחינה משומשום מלא משתמשים היצרנים בכל חלקיו של גרגר השומשום, לרבות בקליפתו. 

 

הרבה יותר סידן

בטחינה יש רמה גבוהה של סידן, ולמעשה היא תספק לגופכם הרבה יותר סידן מאשר מוצרי חלב למיניהם. 

 

לא רק לטבעונים

הטחינה מספקת רמות גבוהות של ברזל, לעתים אפילו הרבה יותר מבשר. מה הפלא אם כן שטבעונים רבים מכינים ממנה שלל מטעמים, והיא נחשבת ל'גולת הכותרת' במטבח שלהם?!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי