בריאות
רוב החברות שמייצרות טחינה עושות זאת בייצור מסורתי - דהיינו בעזרת אבן ריחיים וללא מגע ידי אדם, זאת על מנת לשמור על המרקם הייחודי.
טחינה גולמית יכולה להשתמר במזווה שלכם למשך כמה שנים מבלי להתקלקל, אם לא פתחתם אותה. לעומת זאת, טחינה שכבר עורבבה, תחזיק מעמד למשך עד 5 ימים בקירור.
אם שאלתם את עצמכם מה ההבדל בין טחינה משומשום 'מלא' לבין טחינה רגילה, הרי שהתשובה היא שבטחינה משומשום מלא משתמשים היצרנים בכל חלקיו של גרגר השומשום, לרבות בקליפתו.
בטחינה יש רמה גבוהה של סידן, ולמעשה היא תספק לגופכם הרבה יותר סידן מאשר מוצרי חלב למיניהם.
הטחינה מספקת רמות גבוהות של ברזל, לעתים אפילו הרבה יותר מבשר. מה הפלא אם כן שטבעונים רבים מכינים ממנה שלל מטעמים, והיא נחשבת ל'גולת הכותרת' במטבח שלהם?!