יהדות
תמיד תהיתם איך באמת כדאי לגשת לנוער בסיכון על מנת לגרום להם לפתוח את הלב וליצור תחושת הזדהות ושיתוף פעולה? הרב דן טיומקין, מדריך הורים ובעלי תשובה וותיק העוסק בתחום במשך שנים ומחבר ספרים רבים בנושא, מסביר את העניין בפשטות באמצעות מעשיה שמובאת בכתביו של רבי נחמן מברסלב:
"מסופר על בן מלך שחשב שהוא תרנגול הודו, ירד מתחת לשולחן ואף אחד לא הצליח לרפא אותו. עד שהגיע איזה חכם, ירד עם בן המלך מתחת לשולחן והתחזה אף הוא לתרנגול. כך הראה לו החכם שהוא כביכול כמוהו, אך בעצם המעשה שעשה קנה את אמונו של בן המלך ולאט ובטוח הצליח לרפא אותו."
"אם אנחנו רוצים להגיע לליבם של נערים בסיכון, כדאי שנוותר על הפאסון של "אני בסדר, אתה הבעייתי. תוותר על הזהות שלך ותהיה כמוני". זה לא באמת עובד בזמן אמת ורק גורם לנערים הללו לפתח אנטי. להתחשבן עם הנערים הללו מדוע הם הגיעו לכתחילה למצב הזה, זה גם לא דבר המועיל באמת. אבל אם אנחנו נקבל אותם כפי שהם, נרד איתם "מתחת לשולחן" ולא ננסה לשנות אותם, אלא נגרום להם להבין שאנחנו מקבלים אותם כפי שהם לאט לאט ושהקשר והאמון הנרקמים בינינו עשויים לסייע להם ולקדם אותם. באופן הזה נגרום לנערים הללו לפתח התנהגויות מועילות יותר ופחות מסוכנות ולהעצים את האהבה והצדדים החיוביים שבהם. זו התורה על רגל אחת."