בריאות הנפש
השפה שאנו משתמשים בה משפיעה רבות על איכות התקשורת והיחסים שלנו עם אחרים. דיבור לא יפה יכול להעמיד אותנו באור שלילי ולפגוע בכבוד העצמי ובכבוד הזולת. במאמר זה, נסביר מהי ההשפעה של דיבור לא יפה על פי הפסיכולוגיה המודרנית, איך ניתן לזהותו בחיי היומיום ואיך ניתן לשפר את איכות הדיבור שלנו באמצעות טכניקות שונות.
דיבור לא יפה לא רק שמציג אותנו באור לא מחמיא, אלא גם משפיע לרעה על יחסינו עם אחרים. הוא יכול להוביל למריבות, סכסוכים ואף לפגיעה רגשית. הכרת הנזק שדיבור לא יפה יכול לגרום, היא הצעד הראשון לשינוי.
הצעד הראשון לשיפור הוא היכולת לזהות מתי אנו משתמשים בדיבור לא יפה. זיהוי זה יכול להתבצע על ידי הקשבה עצמית לתגובות והערות שלנו במהלך היום, ומחשבה מודעת על איך המילים שלנו משפיעות על אחרים.
לחץ ומתח יומיומיים.
חוסר סבלנות או הבנה.
השפעות סביבתיות כמו תרבות, עבודה רעילה, או מעגלי חברים עם שיח מזיק.
דימוי עצמי נמוך אשר מוביל לגינוי עצמי ואחרים, באופן קבוע.
השימוש בדיבור לא יפה יכול לחולל הרס במערכות יחסים, היות והוא גורם לפגיעה באמון והצטברות רגשות שליליים. מערכות יחסים איתנות דורשות תקשורת פתוחה, כנה ובונה, שלא ניתן להשיג עם דיבור לא יפה.
עצירה וחשיבה לפני שאנו מדברים - לקחת רגע לשקול את המסר שלנו.
תרגול אמפתיה - לשים את עצמנו במקום של האחרים.
שימוש בשפה חיובית - לחפש את הדרך לבטא את עצמנו בצורה חיובית.
הקשבה פעילה - להראות עניין והבנה בדברי השני.
תרגול יומיומי בשימוש בשפה חיובית ובטכניקות השיפור של הדיבור, מעניקה לנו את היכולת לשנות הרגלים. תרגול זה יכול לכלול כתיבת יומן תגובות חיוביות, התמודדות עם סיטואציות באופן שונה מהרגיל, לימוד הלכות לשון הרע ודיאלוג עצמי מודע וחיובי.