מתכונים ואוכל
- 2 כפות קמח
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1 כוס תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
- 1/2 כוס חומוס מבושל ומעוך
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
1. בקערת ערבבו את הקמח, השמן הצמחי, המים והמלח. לושו את הבצק עד לקבלת תערובת חלקה, ולאחר מכן כסו ותנו לתערובת לנוח במשך חצי שעה.
2. להכנת המילוי מערבבים בקערה נפרדת את הפירה, החומוס, בצל קצוץ, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
3. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומרדדים כל כדור לעיגול.
4. מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, ולאחר מכן מקפלים את הבצק לצורת חצי ירח. השתמשו במזלג כדי להצמיד את השוליים זה לזה ולאטום את הסמבוסק.
5. מחממים שמן במחבת על אש בינונית. מטגנים את הסמבוסק בקבוצות עד שהם מזהיבים משני הצדדים.
6. מוציאים את הסמבוסק מהשמן ומניחים אותם על מגבת נייר לניקוז עודפי השמן.
7. מגישים את הסמבוסק חם כמתאבן או כנשנוש.