בריאות המזון
אוכמניות הן גרגרי יער קטנים ועגולים שצבעם בדרך כלל כחול כהה או סגול.
הם ידועים בטעמם המתוק-חמצמץ, ולעתים קרובות נחשבים למזון-על בשל הרמות הגבוהות של נוגדי החמצון והיתרונות הבריאותיים השונים שלהם. ניתן לאכול אוכמניות טריות, להשתמש בהן באפייה, להוסיף לשייקים או לייבש לנשנוש בריא.
איך הן יכולות לתרום לבריאות שלכם? קבלו 5 יתרונות שלא יסולאו מפז:
אוכמניות הן מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לעזור לקדם עיכול בריא ולמנוע עצירות.
תכולת הסיבים גם עוזרת לתמוך במיקרוביום בריא במעיים, שחשוב לבריאות הכללית, ולחסינות.