בריאות המזון
מחלת ההשמנה היא בין המחלות המסוכנות ביותר שיש כיום, הודות לתזונה עתירת שומנים וחומרים כימיים שונים שמוחדרים למזון המתועש.
מחקר חדש שנעשה בעשור האחרון ותוצאותיו פורסמו בכתב העת המדעי Nutrients גילה כי השפעות השום על בריאותנו, ובפרט כשזה מדובר על שומנים בדם - הן מרחיקות לכת, חשובות ולא פחות ממדהימות.
המחקר, שנעשה בסין וכלל בתוכו מחקרים רבים בתחום שנעשו גם במדינות אחרות בעולם, מצא כי שום הוא קטליזטור (זרז) לחיסול סוכר, שומן וכולסטרול רע בדם.
קבוצת הנסיינים שהשתתפה במחקר כללה למעלה מ-1500 בני אדם בגילאי 18 עד 80, שכולם סבלו מדרגות שונות של סוכרת סוג 2, השמנת יתר, לחץ דם גבוה ועוד. החוקרים ביקשו מהנסיינים (משתתפי המחקר) לצרוך שום טרי, אבקת שום ותוספי שום, במשך שלושה שבועות לפחות.
לאנשים עם מצבים בריאותיים מסוימים המליצו החוקרים לצרוך את השום במשך כשנה, וראה זה פלא - אצל כל הנסיינים בלי יוצא מן הכלל, רמות הסוכר והשומן בדם ירדו, אחרי השימוש בשום על צורותיו השונות.
איך זה בעצם קורה?
השום מכיל תרכובות שעשויות לעזור להגביר את חילוף החומרים בגוף, ולהביא לשריפת קלוריות מוגברת. אותן תרכובות גם ידועות כ'מדכאות תיאבון', דהיינו מפחיתות את תחושת הרעב התמידית, ובכך בעצם מגבילות את צריכת השומן הרע.
מחקרים מסוימים מצביעים על כך ששום עשוי גם לווסת את רמות הסוכר בדם, ולכן תזונאים רבים ממליצים לחולי סוכרת לשלב אותו בתזונתם היומיומית, כדי למנוע עליות באינסולין.