מתכונים ואוכל
אמהות עסוקות מוצאות תמיד את הזמן להכין עוגה טעימה שכולם יבקשו ממנה חתיכה נוספת, במיוחד כשזה לכבוד חג חשוב כל כך כשבועות. אז הנה אחד המתכונים הטובים ביותר שנתקלנו בהם לעוגת שמנת עם רוטב אוכמניות, שתשלים לכן פינה בין כל המטעמים לחג:
לעוגה
1 וחצי כוסות קמח תופח
כף וחצי אבקת אפייה
חצי כפית מלח
חצי כוס חמאה רכה
כוס סוכר
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
חצי כוס חלב
לקרם:
כוס וחצי אוכמניות טריות או קפואות
שמנת מתוקה להקצפה
חצי כוס סוכר
חממו תנור ל-180 מעלות.
ערבבו את כל חומרי העוגה והכניסו לתנור לאפייה של כשעה עד להתייצבות העוגה.
בדקו בעזרת קיסם נעוץ במרכז העוגה האם היא יבשה, והוציאו אותה מהתנור.
לאחר מכן, הוציאו אותה וקררו על השיש בזמן שאתם מכינים את הקרם.
הקציפו את השמנת המתוקה עד שמתקבל קרם יציב.
בשלו את האוכמניות עם הסוכר, וכשהעוגה מתקררת מרחו עליה את הקרם ומעליו שפכו את ריבת האוכמניות שהכנתם.
בתיאבון