שנה להסתלקותו: 10 עובדות על הגרי"ג אדלשטיין
הרב גרשון אדלשטיין. (צילום: מאיר אסחייק)

גדולי ישראל

שנה להסתלקותו: 10 עובדות על הגרי"ג אדלשטיין

בהיותו ילד, בעת ששהה בתלמוד התורה קיבל את הבשורה הקשה על פטירת אמו היקרה. האיש שהקדיש את חייו לתורה, הפיץ אותה ברבים והותיר אחריו עשרות תלמידים
הרב ארז קדוסי
תגובה אחת
שנה להסתלקותו: 10 עובדות על הגרי"ג אדלשטיין
הרב גרשון אדלשטיין. (צילום: מאיר אסחייק)
אא

היום, י' סיון ה'תשפ"ד - שנה להסתלקות הרב רחמיאל גרשון אדלשטיין, ראש ישיבת פונוביץ' בבני ברק.

 

10 עובדות על מאורות חייו:

לידתו

נולד ברוסיה (בעיירת שומיאץ) בשנת התרפ"ג (1923) לאביו הרב צבי אדלשטיין, רבה של עיירת שומיאץ (ברוסיה) ומחבר הספר "הוד צבי", ולאמו מרים. שם סבו היה הרב רחמיאל גרשון אדלשטיין, והזוג החליט לקרוא לבנם על שם סב.

הבשורה הקשה בתלמוד תורה

יחד עם אחיו, הרב יעקב אדלשטיין, למד תורה מפי הרב זלמן לייב אסטולין והרב משה אקסלרוד (מחסידי חב"ד) שהיו תלמידי אביו. באחת הפעמים, בעת ששהה בתלמוד תורה קיבל את הבשורה הקשה על פטירת אמו, שמחלת הטיפוס התגברה עליה.

העלייה ארצה והפגישה המרגשת

בהיותו בגיל 10 בלבד, בשנת ה'תרצ"ד (1934), עלתה משפחתו והרב על אונייה שתיקח אותם ארצה. בהגיעם, פקדו שני רבנים חשובים: הרב איסר זלמן מלצר, ראש ישיבת עץ חיים וראש מועצת חכמי התורה, ואת הרב הרב יצחק הכהן קוק, הרב הראשי בארץ ישראל דאז. הפגישה הייתה מרגשת במיוחד לאור העובדה כי הסב הקדוש לבית משפחת אדלשטיין למד יחד עם שני הרבנים, הרב קוק והרב זלמן מלצר, בישיבת וולז'ין.

קבעתי את מושבי

כחצי שנה לאחר העלייה ארצה, החליטה המשפחה לקבוע את מושבה ברמת השרון. ואף בשנה זו האב התמנה לרב המקום ברמת השרון. אך בזמנו לא היה מוסד דתי באזור, ואי לכך נאלצו שני האחים ללמוד עם אביהם גמרא והלכה, עד שאב החליט להעביר אותם ללמוד בישיבת לומז'ה (בפתח תקווה).

אין מלכות נוגעת בחברתה

הרב יוסף שלמה כהנמן מינה את הרב גרשון ללמד תלמידים בישיבתו, בנוסף הרב גרשון שימש כבעל תוקע (בשופר) בראש השנה, ועשה זאת במשך עשרות שנים, עד שהסתלק מהעולם. בשנת ה'תשי"א (1950) אביו נפטר, בעקבות כך אחיו רבי יעקב אדלשטיין מונה לרב של רמת השרון (במקום אביו).

המינוי לראש ישיבת פונוביץ'

מספר שנים לאחר מכן, בשנת ה'תש"ס (1999) מונה הרב גרשון אדשלטיין לראש הישיבה, ואף לאחר מספר שנים מונה לאחד מחברי מועצת גדולי התורה.

אשת חיל מי ימצא

לאחר פטירת אשתו קיבל על עצמו לערוך באופן קבוע שיעורים בביתו בכל מוצאי שבת.

חיבוריו

על מסכתות שנלמדו בישיבת פונוביץ': ספר ממגד גרש ירחים, ספר "שיעורי רבי גרשון", ספר "זכרון יעקב", ספר "דרכה של תורה" - בענייני דרך הלימוד ועוד ספרים רבים.

לימוד תורה בהתמדה

מאז ועד היום: בחיי חיותו של הרב היה יוצא עלון שבועי "דרכי חיזוק", לקט משיחותיו השבועיות שנערכו עם תלמידיו ברבות השנים. על אף שהרב הסתלק מן העולם - העלון ממשיך להפיץ את תורתו מדי שבוע. 

הסתלקות הצדיק

בשנת ה'תשפ"ג, ביום שלישי, מסר שיעור לתלמידיו במרכז הרפואי מעיני הישועהישר לאחריו מסר את נשמתו לבורא יתברך. ההלוויה יצאה מישיבת פונוביץ' אל בית הקברות של נציבי ישיבת פונוביץ' בבני ברק. בהלוויה השתתפו כרבע מיליון איש.

זכותו תגן עלינו

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי