צמחי מרפא
ספירולינה מכונה לעתים קרובות מזון-על בשל הפרופיל התזונתי המרשים והיתרונות הבריאותיים שלה. היא עשירה בחומרים מזינים כמו וויטמינים מקבוצת ויטמיני B ו-E, עשירה במינרלים כמו ברזל ומגנזיום ועשירה בחומצות שומן חיוניות וחלבונים.
מה עוד אתם רוצים לדעת עליה? הבה ונצלול יחד אל עומק היתרונות הבריאותיים שלה:
הספירולינה מכילה נוגדי חמצון כמו פיקוציאנין, שיכולים לסייע בהגנה על התאים מפני נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים ולחץ חמצוני.
התכונות האנטי דלקתיות של הספירולינה עשויות לסייע בהפחתת הדלקת בגוף, הקשורה למחלות כרוניות שונות.
החומרים התזונתיים בספירולינה, יחד עם התכונות המחזקות את מערכת החיסון, יכולים לסייע בחיזוק מערכת החיסון ובשיפור הבריאות הכללית.
הוכח כי ספירולינה מסייעת בניקוי רעלים מהגוף על ידי קשירה למתכות כבדות ורעלים, שהיא מסייעת בסילוקם.
מחקרים מסוימים מצביעים על כך שספירולינה יכולה לעזור בהורדת רמות הכולסטרול ה"רע" LDL, ולקדם את בריאות הלב.
תכולת החלבון והרכיבים התזונתיים הגבוהים של ספירולינה יכולה לעזור להגביר את תחושות השובע ולתמוך ביעדי ניהול משקל.
ויטמיני הברזל וה-B בספירולינה יכולים לעזור במאבק בעייפות ולהגביר את רמות האנרגיה, מה שהופך אותה לבחירה פופולרית בקרב ספורטאים.