מתכון אגדי לתפוחי אדמה עם עוף בתנור - עם רכיב סודי
קרדיט: בינה מלאכותית

מתכונים ואוכל

מתכון אגדי לתפוחי אדמה עם עוף בתנור - עם רכיב סודי

מתכון אגדי לתפוחי אדמה עם עוף בתנור: זה לא עוד ארוחה בתבנית אחת, אלא ארוחה שכולם יתענגו עליה בזכות רכיב אחד שמוסיף לה הרבה מאוד טעם
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון אגדי לתפוחי אדמה עם עוף בתנור - עם רכיב סודי
קרדיט: בינה מלאכותית
אא

המנה הזו מושלמת לארוחה מנחמת ומלאת טעם שבוודאי תרשים את המשפחה והחברים, והיא אולי פשוטה וקלה אך יש בה בכל זאת גוון קצת אחר, בזכות רכיב אחד שעושה את כל ההבדל. 

הרכיבים שתצטרכו להכנת התבנית הטעימה הזו הם:

  • 4 ירכי עוף עם עצם ועור
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לעיגולים או לתפוחי אדמה 
  • 1 כפית פפריקה
  • רבע כוס תבלין חוויג' למרק 
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית
  • והרכיב המנצח והמפתיע של כל המנה הזו: בצל מטוגן קנוי 

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

  2. מתבלים את ירכי העוף במלח, פלפל, חוויג', פפריקה, שמן וטימין מיובש.

  3. מפזרים את חלקי העוף ותפוחי האדמה בתבנית גדולה, ומזלפים מעליהם שמן ועוד קצת תבלינים להעשרת הטעם.

  4. מפזרים את הבצל המטוגן על העוף ותפוחי האדמה. מטפטפים על הכל עוד מעט שמן זית.

  5. מכסים את הכלי בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות.

  6. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 20-30 דקות או עד שהעוף מבושל ותפוחי האדמה רכים וזהובים.

  7. בסיום, מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה לפני ההגשה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי