יהדות
לכן, חובה על כל מי שרוכש ענבים לשטוף אותם היטב לפני האכילה, כדלקמן:
הפרידו את כל אשכול לכמה חלקים קטנים יותר, בעזרת מספריים, כדי שהשטיפה תהיה יעילה יותר.
השרו את הענבים במים עם מעט סבון למשך 3 דקות.
שטפו היטב היטב את הענבים תחת זרם מים.
בעת האכילה, שימו לב היטב לכל ענב:
ודאו שהענב שלם ואין בו מקום רכך, ממוסמס או רקוב.
בדקו שאין על הענב נקודה שחורה או חומה בקוטר של כ-1 מ"מ או יותר, ושאין נראית ממנה מחילה המובילה פנימה לתוך הפרי.
ענבים שעונים על קריטריונים אלו עלולים להכיל רימות (תולעים) בתוכם, ואסור לאכול אותם.
חשוב לציין: אזהרה זו נוגעת לכל סוגי הענבים, ללא קשר לזן או מקור הגידול.
ועד הכשרות של "העדה החרדית" קורא לציבור לנהוג בזהירות ולשטוף היטב את הענבים לפני האכילה, בכדי למנוע צריכת חרקים.