חדשות בעולם
שתי המפלגות המובילות, "ההתכנסות הלאומית" בראשות ז'ורדן ברדלה ו"צרפת הבלתי כנועה" בהנהגת ז'אן לוק מלנשון, מייצגות שתי אידיאולוגיות קיצוניות: ימין קיצוני ושמאל קיצוני בהתאמה. עלייתן של מפלגות אלו מעידה על זרם עמוק של חרדה, תסכול וכעס בקרב הציבור הצרפתי.
הימין הקיצוני: אנטישמיות, גזענות וסכנה לדמוקרטיה
"ההתכנסות הלאומית", בהובלת ברדלה בן ה-28, גורפת תמיכה רבה מצד גורמים אנטישמיים וגזעניים. מצע המפלגה כולל קידום לאומנות צרפתית קיצונית, סגירת גבולות בפני מהגרים, פגיעה בזכויות אדם ובערכים דמוקרטיים. ניצחון אפשרי של מפלגה זו עלול להוביל לגל של אלימות נגד מיעוטים, דיכוי חופש הביטוי והתכנסות פוליטית.
השמאל הקיצוני: איסלאמיזציה וחשש לעתיד אירופה
"צרפת הבלתי כנועה", בראשות מלנשון, מעוררת חשש מפני השתלטות האסלאם על צרפת ואף על אירופה כולה. מצע המפלגה כולל העדפה ברורה לאוכלוסייה המוסלמית, פתיחת גבולות נדיבה למהגרים והתעלמות מסכנות האנטישמיות הגוברת. ניצחון אפשרי של מפלגה זו עלול להוביל להגירה המונית בלתי מבוקרת, פגיעה בתרבות הצרפתית וערעור יסודות המדינה.
הקהילה היהודית בין הפטיש לסדן
הקהילה היהודית בצרפת, בת אלפי שנים, חשה פחד וחשש עמוקים נוכח עלייתן של שתי המפלגות הקיצוניות. רבים חשים שהן נמצאות בין "שתי רעות קטנות": מצד אחד, סכנת האנטישמיות והגזענות תחת שלטון הימין הקיצוני; מצד שני, חשש מהשתלטות האסלאם והתגברות האנטישמיות תחת שלטון השמאל הקיצוני.
השלכות רחבות מעבר לצרפת
תוצאות הבחירות בצרפת צפויות להשפיע באופן משמעותי לא רק על עתיד המדינה עצמה, אלא גם על המאזן הפוליטי באירופה כולה. עלייתן של תנועות קיצוניות עלולה לעודד גורמים דומים במדינות אחרות, ולערער את היציבות הדמוקרטית ביבשת.