מתכונים ואוכל
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 250 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
- 1 כוס שקדים טחונים (או קמח שקדים)
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף טחינה
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס מים (לפי הצורך, לווסת את המרקם)
1. הכנת הפטריות:
- חממו את שמן הזית במחבת על חום בינוני. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא מתחיל להזהיב.
- הוסיפו את השום הכתוש וטגנו עוד כדקה.
- הוסיפו את הפטריות הקצוצות וטגנו עד שהן מפרישות את הנוזלים שלהן והנוזלים מתאדים, כ-5-7 דקות.
2. הכנת התערובת:
- העבירו את תערובת הפטריות, הבצל והשום לקערה גדולה. הוסיפו את השקדים הטחונים, פירורי הלחם, רוטב הסויה, הטחינה, רסק העגבניות, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- ערבבו היטב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת יבשה מדי ולא מתגבשת, הוסיפו מעט מים בהדרגה עד שתגיעו למרקם הנכון - לח אבל לא רטוב מדי.
- חלקו את התערובת לארבעה חלקים שווים (או יותר, בהתאם לגודל הקציצות הרצוי). עצבו כל חלק לקציצה עגולה ושטוחה.
- טגנו את הקציצות מכל צד עד שהן מזהיבות וקריספיות, כ-3-4 דקות לכל צד.
- הגישו את ההמבורגר בלחמנייה טבעונית עם ירקות טריים כמו עגבנייה, חסה, מלפפון חמוץ ובצל סגול. תוכלו להוסיף רטבים כמו חרדל, קטשופ או מיונז, ושלל רטבים אחרים לפי טעמכם האישי.
בתיאבון!