מחממים תרד בחימום חוזר? זה עלול להיות קטלני
קרדיט: בינה מלאכותית

בריאות

מחממים תרד בחימום חוזר? זה עלול להיות קטלני

מחממים תרד בחימום חוזר? זה עלול להיות קטלני בשל חומר מסוים שעלול לפלוט חומרים מסרטנים
מנחם גלזר
תגובה אחת
מחממים תרד בחימום חוזר? זה עלול להיות קטלני
קרדיט: בינה מלאכותית
אא

עלי תרד עלולים להכיל חרקים רבים שאינם יורדים בשטיפה רגילה. פוסקים ממליצים להשתמש בירקות מפוקחים (כגון 'גוש קטיף'). על האריזות יש לוודא שכתוב שהירק מגידול מפוקח מחרקים, ולבצע את הוראות השטיפה בקפידה: להפריד עלים, להשרות במי סבון ולשטוף היטב תחת זרם מים. חלק מהחברות אינן עומדות בתקני הרבנות הראשית. לצורך טחינה, יש להשתמש בירק מפוקח או לשטוף ביסודיות לפני הטחינה.

אם הצלחתם להשיג תרד מכשרות מיוחדת ונקי מתולעים ובישלתם אותו - חשוב שתדעו שאין לחמם אותו שוב במיקרוגל או בתנור. 

הסיבה:

חומר בשם חנקות שנמצא בו בשיעור גבוה, ואמנם הוא בעל יתרונות בריאותיים רבים כמו שיפור תפקודי לב וכלי דם, אך מצד שני, מסוכן מדי לחמם אותו בשנית, לאחר שבושל. חנקות שמחממים אותה פעם נוספת עלולה לפלוט בזמן הבישול חומרים מסרטנים, ולכן אם נשאר לכם תבשיל של תרד, עדיף לזרוק את השאריות לפח, ואין כאן משום 'בל תשחית' אלא  משום 'ונשמרתם לנפשותיכם מאוד'.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי