רוטב איולי שום שישדרג כל סלט וכל תבשיל
קרדיט: canva

מתכונים ואוכל

רוטב איולי שום שישדרג כל סלט וכל תבשיל

איולי שום הוא אחד מסוגי הרטבים הטעימים יותר, שמשדרגים כל סלט טרי וכל תבשיל. כך תכינו אותו לגמרי בעצמכם
מנחם גלזר
הוספת תגובה
רוטב איולי שום שישדרג כל סלט וכל תבשיל
קרדיט: canva
אא

 מצרכים:
- 1 כוס מיונז איכותי
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 כף חרדל דיז'ון 
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. הכנת הבסיס:
   - בקערה קטנה מערבבים את המיונז, השום הכתוש, מיץ הלימון והחרדל עד לקבלת תערובת אחידה.

2. הוספת השמן:
   - תוך כדי ערבוב מתמיד, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית עד שהרוטב מסמיך והופך לאחיד.

3. תיבול:
   - מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.

4. קירור:
   - מכניסים למקרר למשך לפחות 30 דקות לספיגת הטעמים.

הגשה:
הרוטב מתאים לשדרוג כל סלט, כבסיס לכריכים או כרוטב לטבילה. 

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי