חדשות בריאות
הסטטיסטיקה של התפשטות קדחת הנילוס המערבי בישראל מדאיגה. נכון לאתמול, דווחו 331 מקרי תחלואה סך הכל, כאשר 130 מתוכם אושרו רק בחודש יולי. באופן טראגי, 18 אנשים נכנעו למחלה.
ראוי לציין שכ-80% מהנדבקים בקדחת הנילוס המערבי אינם מפתחים תסמינים כלשהם. יתרה מכך, רק אחוז אחד מהמקרים שבהם כן פיתחו תסמינים, יחוו תסמינים חמורים של המחלה כמו דלקת קרום המוח, דלקת מוח או שיתוק. אתמול נרשם מוות נוסף של אדם שחלה במחלה.
כמו כן, אישה כבת 30 אושפזה תחילה ללא אבחנה ודאית, אך בהמשך לאחר שסבלה עדיין מכאבים, היא אושפזה בבית החולים אסותא אשדוד. צוותי הרפואה זיהו דלקת של אדמית העין, השכבה המצויה מתחת לרשתית, מה שהעיד כי היא לולה לסבול מפגיעה קבועה בראייה.
פרופסור יוסי פיסקל, מנהל מחלקת עיניים באסותא אשדוד, סיפר על המקרה: "בשבוע שעבר הגיעה אלינו אישה צעירה עם טשטוש ראייה בשתי העיניים. ראינו שיש לה דלקת לא ברורה בחלק האחורי של העין. כל הבדיקות לגבי מזהמים אפשריים יצאו שליליות ולכן העלינו את הרעיון שאולי זה קשור לקדחת הנילוס המערבי, שנפוצה כעת. 33 שנה אני רופא עיניים וזה המקרה הראשון מסוגו נתקלתי בו וששמעתי עליו. בספרות הרפואית יש סדרת מקרים כאלו שתוארה לפני כ-20 שנה, כך שמדובר במקרה נדיר. כנראה הווירוס, שמתפשט דרך מערכת כלי הדם, הגיע לכלי הדם הקטנים שבעין. חשוב לעורר מודעות בציבור ובקרב רופאי העיניים לאפשרות כזו".
מי שעלה על האבחנה הוא ד"ר איתי הקר, מתמחה במחלקה, שהגיע למסקנות המתבקשות לאחר שהתייעץ עם רופאים משיקגו.
על אופן הטיפול בצעירה, סיפר ד"ר הקר כי "הצעירה הגיעה אלינו עם מגוון סימפטומים - כאבי ראש, בחילות, כאבי שרירים, פריחה, ספירה נמוכה של תאי דם לבנים וטשטוש ראייה בשתי העיניים. היא תיארה 'זבובים' שמטיילים לה בשדה הראייה, כתמים שמפריעים לה לראות. בבדיקה ראינו בחלל העין תאי דלקת ומוקדי דלקת ברשתית, אלו היו הכתמים שהיא רואה".
עוד הסביר ד"ר הקר כי סיבוכים מהסוג הזה נפוצים במחלות דלקתיות נדירות ומחלות נוספות כגון שחפת ועגבת. "לכן חשבו הרופאים כי אין טיפול רפואי למחלה והותירו אותה במעקב בלבד. מצבה של המטופלת השתפר והיא שוחררה אחרי אשפוז של ארבעה ימים, אך עלולים להיות לה אזורים בשדה הראייה שבהם היא תראה מטושטש. חשוב להיות מודעים לכך שקדחת הנילוס המערבי עלולה להתבטא גם בפגיעה בראייה", הוסיף ד"ר הקר.