מתכונים ואוכל
מצרכים:
- 200 גרם שוקולד מריר (מומלץ מעל 70% קקאו)
- 150 גרם חמאה או מרגרינה ללא גלוטן
- 3/4 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1 כף תמצית וניל
- 1/4 כוס קקאו ללא סוכר
- 1 כף קורנפלור (עמילן תירס)
- קורט מלח
הוראות הכנה:
- חממן את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט).
- הכניסו נייר אפייה לתבנית עגולה בקוטר של 20 ס"מ או מרחו אותה קלות בשמן.
- בסיר קטן על חום נמוך, המיסו את השוקולד המריר ואת החמאה יחד תוך ערבוב מתמיד, עד שהשוקולד והחמאה נמסים והמרקם חלק.
- הורידו מהאש והניחו לשוקולד להתקרר מעט.
- בקערה גדולה, טרפו את הביצים עם הסוכר עד שהן תפוחות ובהירות (כ-2-3 דקות).
- הוסיפו את תמצית הווניל וערבבו היטב.
- הוסיפו את תערובת השוקולד המומס לתערובת הביצים והסוכר, וערבבו בעדינות עד שהתערובות משתלבות.
- נפו את הקקאו והקורנפלור יחד לקערה והוסיפו את קורט המלח.
- הוסיפו את התערובת היבשה לתערובת השוקולד והביצים וערבב בעדינות עד שהתערובת חלקה ואין גושים.
צקו את התערובת לתבנית המוכנה ואפו בתנור שחומם מראש למשך 25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה, יוצא יבש. הניחו לעוגה להתקרר במשך 15 דקות, הפכו אותה על רשת קירור, מרחו עליה את השוקולד והסוכריות והגישו קר לצד קצפת, גלידה או פירות טריים.