בריאות
שיבולת שועל היא מזון מזין המציע יתרונות בריאותיים רבים, ובשנים האחרונות מחקרים רבים חיזקו את מעמדה כמזון על.
1. שיפור בריאות הלב
שיבולת שועל מכילה סיבים מסיסים, במיוחד בטא-גלוקן, שמפחיתים את רמות ה-LDL (הכולסטרול הרע) בדם, ובכך תורמים להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
2. וויסות רמות הסוכר בדם
הסיבים המסיסים בשיבולת שועל עוזרים להאט את ספיגת הסוכר במערכת העיכול, מה שמסייע לייצב את רמות הסוכר בדם ולמנוע עליות חדות ברמות הגלוקוז.
3. שיפור העיכול
תכולת הסיבים הגבוהה בשיבולת שועל תורמת לתפקוד תקין של מערכת העיכול, מונעת עצירות ומשפרת את פעילות המעיים.
4. שיפור תחושת השובע
השיבולת שועל מספקת תחושת שובע ממושכת, מה שיכול לסייע בהפחתת צריכת הקלוריות הכללית ובשמירה על משקל תקין.
5. הפחתת לחץ דם
מחקרים מצאו כי צריכת שיבולת שועל יכולה לסייע בהפחתת לחץ הדם, בזכות ההשפעה החיובית שלה על בריאות כלי הדם והלב.
6. שיפור תפקוד מערכת החיסון
בטא-גלוקן, הנמצא בשיבולת שועל, יכול לשפר את תפקוד מערכת החיסון על ידי גירוי פעילות תאי הדם הלבנים.
7. מניעת סוגי סרטן מסוימים
צריכת סיבים תזונתיים, כמו אלו הנמצאים בשיבולת שועל, מקושרת להפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.
8. שיפור בריאות העור
שיבולת שועל מכילה נוגדי חמצון ותרכובות אנטי דלקתיות, המסייעים בהרגעת עור מגורה וטיפול במצבים כמו אקזמה.
9. הפחתת הסיכון להשמנה
צריכת שיבולת שועל כארוחת בוקר מזינה ושובע מסייעת בשמירה על משקל גוף תקין ובהפחתת הסיכון להשמנה.
10. הפחתת הדלקת בגוף
נוגדי החמצון בשיבולת שועל, כולל אבננטרמידים, עוזרים להפחית את הדלקת בגוף, ומסייעים בהגנה מפני מחלות כרוניות.