טראמפ
(צילום: lev radin/shutterstock)

חדשות בעולם

על אף הקושי: נפרץ מכשיר המתנקש שירה בטראמפ

על אף ההצהרה המוקדמת שבה נטען כי לא הושגה פריצה למכשיר הנייד של המתנקש שניסה להרוג את טראמפ, כעת נטען כי בלשי ה-FBI השיגו שליטה על המכשיר למרות הקשיים והאתגרים, באופן הבא

תומר כהן
הוספת תגובה
טראמפ
(צילום: lev radin/shutterstock)
אא

בימים האחרונים, חוקרי ה-FBI עבדו בקצב מואץ על מנת לפרוץ למכשיר הטלפון הנייד של תומס מתיו קרוקס, החשוד בניסיון להתנקש בחייו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, במהלך עצרת שהתקיימה בשבת האחרונה בפנסילבניה.  

האירוע נחקר ומוגדר כעת ניסיון התנקשות, בעוד הטלפון של קרוקס מהווה ראיה חשובה ועיקרית להמשך החקירה. 

בניגוד להצהרה שנמסרה מטעם הרשויות ביום ראשון, כי לא הושגה הצלחה לפרוץ אל המכשיר, כעת מתברר בהודעה לתקשורת של ה-FBI, כי מומחיו הטכניים הצליחו לפרוץ אל המכשיר של קרוקס, ומנסים כעת למצוא תובנות וראיות חדשות על המניעים שהובילו אותו לפעול בדרך זו.  

ה-FBI התמודד עם אתגרים בניסיונות הראשונים לגשת לטלפון, כך על פי הניו יורק טיימס. הרשויות בפנסילבניה לא הצליחו תחילה לפתוח את המכשיר, מה שהוביל להעברתו למעבדה בקוונטיקו, וירג'יניה - לבדיקה מעמיקה יותר. אמנם יצרן הטלפון לא זוהה, אך משערים כי מדובר במכשיר מסוג אייפון, לאור השימוש הנרחב של המכשיר בארה"ב ותכונות האבטחה האדוקות שלו.  

הרשויות מסתמכות לעתים קרובות על פריצה לטלפונים של חשודים תוך שימוש בשיטות כמו ניצול סיסמאות פשוטות או שימוש בכלים כמו GrayKey. כאשר הגישה למכשיר תהיה מאתגרת, גורמים רשמיים עשויים לבקש צו גישה לגיבויים ברשת, כגון iCloud. עם זאת, במצבים מורכבים, שיתוף פעולה של יצרני המכשירים הופך להיות הכרחי, כדי לעקוף את אמצעי האבטחה של המכשיר - תרחיש שנראה בתיק היורה הידוע בסן ברנרדינו ב-2015. 

במהלך אותה תקרית, אפל סירבה לסייע ל-FBI במתן הרשאה למערכת ההפעלה שלהם, והביעה דאגה לגבי שימוש לרעה פוטנציאלי בתוכנה כזו לפעילות פלילית. בסופו של דבר, חברת Cellebrite הישראלית באה לעזרת הבלשים, וסייעה להתגבר על מחסומי האבטחה. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי