מתכונים ואוכל
מרכיבים
- 500 גרם פילה דג (כמו בקלה, אמנון או כל דג לבן אחר), חתוך לאצבעות
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים, טרופות
- 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם פנקו לציפוי פריך במיוחד)
- 1/2 כוס קמח תירס (אופציונלי, להוספת פריכות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אבקת שום
- שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה
1. הכנת הדג
- חתכו את פילה הדג לאצבעות בעובי של כ-2 ס"מ ובאורך של כ-7-10 ס"מ.
- תבלו את אצבעות הדג במלח ופלפל לפי הטעם.
2. הכנת הציפוי
- הניחו את הקמח בקערה אחת.
- בקערה שנייה, טרפו את הביצים.
- בקערה שלישית, ערבבו את פירורי הלחם עם קמח התירס, הפפריקה ואבקת השום.
3. ציפוי הדג
- קחו כל אצבע דג וטבלו אותה קודם כל בקמח, ולאחר מכן בביצים הטרופות ולבסוף בתערובת פירורי הלחם, כך שכל אצבע דג תהיה מצופה היטב.
- חזרו על הפעולה עם כל אצבעות הדג.
4. טיגון
- חממו שמן לטיגון עמוק במחבת גדולה או סיר לטמפרטורה של כ-180 מעלות צלזיוס.
- טגנו את אצבעות הדג המצופות בכמה נגלות, עד שהן זהובות ופריכות מכל הצדדים (כ-3-4 דקות לכל צד).
- הוציאו את אצבעות הדג מהשמן בעזרת כף מחוררת והניחו אותן על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
5. הגשה
- הגישו את אצבעות הדג החמות עם רוטב צ'ילי מתוק או כל רוטב אהוב אחר, יחד עם פלחי לימון וירקות טריים.
בתיאבון!