מתכונים ואוכל
מרכיבים
- 6-8 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים
- 4-6 כוסות מים או ציר ירקות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלי בזיליקום טריים לקישוט
הוראות הכנה
1. הכנת הירקות
- חממו שמן זית בסיר גדול על אש בינונית.
- הוסיפו את הבצל, השום, הגזר והסלרי וטגנו עד שהבצל נעשה שקוף והירקות מתחילים להתרכך, כ-5-7 דקות.
2. בישול המרק
- הוסיפו את קוביות העגבניות לסיר וטגנו למשך כ-5 דקות נוספות.
- הוסיפו את המים או ציר הירקות. אם רוצים, אפשר להוסיף עלי דפנה לתוספת טעם.
- הביאו לרתיחה ולאחר מכן הורידו את האש לנמוכה ובשלו למשך 20-30 דקות עד שהירקות רכים.
3. סינון המרק
- הסירו את עלי הדפנה אם הוספתם אותם.
- בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל, טחנו את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
- סננו את המרק בעזרת מסננת דקה כדי לקבל מרק צח.
4. תיבול והגשה
- החזירו את המרק לסיר, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם, והביאו לרתיחה קצרה נוספת.
- הגישו חם עם עלי בזיליקום טריים לקישוט.
בתיאבון!
תיקון הנפטרים הגדול בעולם! אל תפספסו את ההזדמנות להציל את נשמת יקירכם. לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו