מרק עגבניות צח וטעים במיוחד
בינה מלאכותית

מתכונים ואוכל

מרק עגבניות צח וטעים במיוחד

אוהבים מרקים? אתם חייבים לנסות להכין את מרק העגבניות המדהים הזה
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מרק עגבניות צח וטעים במיוחד
בינה מלאכותית
אא

מרכיבים
- 6-8 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים
- 4-6 כוסות מים או ציר ירקות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלי בזיליקום טריים לקישוט

הוראות הכנה

1. הכנת הירקות
   - חממו שמן זית בסיר גדול על אש בינונית.
   - הוסיפו את הבצל, השום, הגזר והסלרי וטגנו עד שהבצל נעשה שקוף והירקות מתחילים להתרכך, כ-5-7 דקות.

מרק עגבניות צח וטעים במיוחד

2. בישול המרק
   - הוסיפו את קוביות העגבניות לסיר וטגנו למשך כ-5 דקות נוספות.
   - הוסיפו את המים או ציר הירקות. אם רוצים, אפשר להוסיף עלי דפנה לתוספת טעם.
   - הביאו לרתיחה ולאחר מכן הורידו את האש לנמוכה ובשלו למשך 20-30 דקות עד שהירקות רכים.

3. סינון המרק
   - הסירו את עלי הדפנה אם הוספתם אותם.
   - בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל, טחנו את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
   - סננו את המרק בעזרת מסננת דקה כדי לקבל מרק צח.

4. תיבול והגשה
   - החזירו את המרק לסיר, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם, והביאו לרתיחה קצרה נוספת.
   - הגישו חם עם עלי בזיליקום טריים לקישוט.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי