מתכונים ואוכל
מרכיבים:
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
הוראות הכנה:
1. הכנת הבצק
- בקערה גדולה, הקציפו את החמאה הרכה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- הוסיפו את הביצים אחת אחת, והמשיכו להקציף עד שהן נטמעות בתערובת.
- הוסיפו את תמצית הווניל וערבבו היטב.
2. הוספת הקמח
- בקערה נפרדת, נערבב את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
- הוסיפו את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת החמאה, וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
3. קרור הבצק
- עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך לפחות שעה אחת כדי שהוא יתקשה ויהיה נוח לעבודה.
4. עיצוב ואפייה
- חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- רדדו את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-1/2 ס"מ.
- חתכו את הבצק לצורות בעזרת קורצים לעוגיות.
- הניחו את העוגיות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אפו בתנור החם כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות.
- תנו לעוגיות להתקרר מעט על התבנית לפני שתעבירו אותן לרשת צינון.
5. קישוט (אופציונלי)
- ניתן לקשט את העוגיות בסוכריות צבעוניות, שוקולד מומס או ציפוי סוכר.
בתיאבון!
ההבטחה הגדולה של רבי חיים פלאג'י זצוק"ל > "פעם בשנה" שאסור לכם לפספס - לחצו כאן עכשיו >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו