בריאות
עצירות היא בעיה נפוצה, ולעיתים קרובות ניתן להקל עליה באמצעות שינוי תזונתי, במיוחד על ידי הגדלת צריכת סיבים תזונתיים. הנה ארבעה סוגי ירקות שמומלץ לאכול כדי להקל על עצירות:
1. ברוקולי
ברוקולי הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הסיבים עוזרים להגדיל את נפח הצואה ולשפר את פעילות מערכת העיכול. ניתן לצרוך אותו בצורתו הטריה, המאודה או המבושלת.
2. גזר
גזר מכיל סיבים תזונתיים המסייעים בפעילות מעיים תקינה. בנוסף, הוא עשיר בנוגדי חמצון וויטמינים. ניתן לאכול אותו חי, מבושל או קלוי, ולהוסיפו לסלטים או תבשילים.
3. כרוב
כרוב הוא ירק עשיר בסיבים תזונתיים וויטמינים כמו ויטמין C ו-K. הוא מסייע בשיפור העיכול וניתן לאכול אותו טרי, כבוש (כמו בכרוב כבוש) או מבושל במרקים ותבשילים.
4. תרד
תרד הוא ירק עלים ירוק עשיר בסיבים תזונתיים, ברזל ומינרלים נוספים. הסיבים שבו עוזרים להגדיל את נפח הצואה ולשפר את תנועת המעיים. ניתן לאכול אותו טרי בסלטים, מבושל או כתוספת למנות שונות.
בנוסף לירקות אלו, חשוב לזכור לשתות מספיק מים, שכן סיבים תזונתיים צריכים נוזלים כדי לפעול בצורה יעילה. שילוב של ירקות עשירים בסיבים תזונתיים עם שתייה מספקת יכול לסייע בהקלה על עצירות ולשפר את בריאות מערכת העיכול.