בריאות
במיה היא ירק פופולרי במטבחים רבים ברחבי העולם, והיא עשירה בתכולה תזונתית שמספקת מגוון יתרונות בריאותיים. ניתן לצרוך אותה כמרק, תוספת לסלטים, או כחלק מתבשילים ומנות עיקריות.
הנה חמישה מהיתרונות הבריאותיים שלה, שאולי לא הכרתם:
במיה מכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, המסייעים לתמיכה בעיכול בריא ולמניעת בעיות כמו עצירות. סיבים אלה תורמים גם לתחושת שובע, מה שיכול לעזור בשליטה על המשקל.
במיה מכילה חומצות שומן בלתי רוויות שיכולות לסייע בהורדת רמות הכולסטרול בדם ולשמור על בריאות הלב. כמו כן, הסיבים בבמיה יכולים לסייע בהפחתת רמות כולסטרול "הרע".
במיה מכילה ויטמינים כמו ויטמין C, ויטמין K ופולאט, וכן מינרלים כמו מגנזיום, סידן, וברזל. כל אלה חיוניים לתפקוד תקין של הגוף ותמיכה במערכות גופניות שונות.
במיה מכילה לוטאין וזאקסנטין, שני חומרים נוגדי חמצון המקושרים לבריאות העיניים. הם עשויים לסייע בהגנה על העיניים מפני נזק שמקורו בקרינה ובגיל המבוגר.
במיה מכילה חומרים נוגדי חמצון שיכולים לסייע בהפחתת תהליכים דלקתיים בגוף ולחזק את מערכת החיסון. נוגדי החמצון אלה מגנים על התאים מפני נזקים ומסייעים בשמירה על בריאות כללית טובה יותר.
תיקון הנפטרים הגדול בעולם! אל תפספסו את ההזדמנות להציל את נשמת יקירכם. לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו