קצר במשפחה
(צילום: By Photoroyalty/shutterstock)

יהדות

קצר במשפחה

קצר במשפחות זה דבר שקורה לעיתים רבות ותקפות, ייתכן שגם אתם נתקלת במצב דומה. כיצד לא הופכים כל וויכוח קטן למריבה הרת גורל?

אריה ניסן
הוספת תגובה
קצר במשפחה
(צילום: By Photoroyalty/shutterstock)
אא

במערכת חשמלית קיים מצב הקרוי 'קצר'. שם זה ניתן משום שהאלקטרונים הזורמים בשני חוטי מתכת מקבילים, אמורים להפגש בצורה מבוקרת בתוך כשירים חשמליים ולהפעילם.

אולם אם נפגע הבידוד בשני החוטים ונוצר מגע בין חוטי המתכת, האלקטרונים 'מקצרים' את דרכם ובמקום להפגש במכשיר החשמלי הם נפגשים זה עם זה בדרך, כתוצאה מכך מתבצעת בחוטים זרימת אלקטרונים בזמן קצר ובפתאומיות ובצורה לא מבוקרת, כל זה יוצר חום רב הגורם לנתק. תרחיש דומה, קורה לפעמים גם בין בני-זוג. כאשר הם מנסים לשכנע זה את זה בצורך לרכוש פריט כל שהוא, או בצורך לעשות פעולה מסויימת, וכשנראה לאחד מהם שאינו מצליח לשכנע והוא חוזר שוב ושוב על טענותיו, המתח עולה מעט, והוא פולט ביטוי בוטה - ''אתה טיפש'' וכדומה.

משפט זה, שהוא מחוץ למסגרת נתוני הויכוח, מעמיד בצורה שלילית את כל אישיותו של בן-הזוג שכנגדו נאמר הביטוי. האומר זאת יודע שבכך הוא מביא את הויכוח לסיומו, ולכן הוא אומר אותו משום שהאפשרות היחידה העומדת בפני בן-זוגו, היא להגיב ''לא, איני טיפש, אני די חכם'', או ''אתה טיפש ולא אני''. כיון שאין לבני-הזוג כלי מדידה לבחון באמצעותם טיפשותו של מי רבה יותר הרי תם הויכוח, עד לדיון הבא. כל זאת תוך כדי השארת משקעים בלבו של כל אחד מהם והזרמת עוינות כלפי האדם האמור להיות הקרוב ביותר, ובכל זאת ממנו נשמעות מילים כה בוטות. בני-זוג, שתהליך זה חוזר בביתם, חייבים, לעצמם ולילדיהם, ללמוד כיצד לנהל דו-שיח מבלי להגיע לאותם ביטויים פוגעים, שנזקם אינו אז בעת שהם נאמרים, אלא בתחושה הקבועה המקננת בליבם - ''בן-זוגי אטום מבחינה חשיבתית וקשה להגיע עמו להסדרים, איני בטוח שאני שמח להיות שותפו לנישואין''.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי