חדשות בריאות
שטיפת פירות וירקות לפני האכילה היא הרגל נפוץ, אך מחקר חדש מטיל ספק ביעילותה בהסרת חומרי הדברה. חוקרים מהאוניברסיטה החקלאית Anhui בסין גילו כי שטיפה בלבד לא הסירה שאריות של חומרי הדברה הקשורים לסיכון מוגבר לסרטן הכבד.
במחקר, שנערך על תפוחים, מלפפונים, שרימפס ואורז, נמצא כי גם לאחר שטיפה, נותרו עקבות של חומרי הדברה מסוכנים, כמו תירם וקרבנדזים. תירם עלול לגרום לבעיות התפתחותיות אצל עוברים ולגירוי בעור, בעוד קרבנדזים נקשר לסרטן הכבד בבעלי חיים ולתופעות בריאותיות נוספות בבני אדם.
החוקרים מציעים כי קילוף הפירות והירקות עשוי להיות הפתרון היעיל ביותר להפחתת הסיכון מחומרי הדברה.
הממצאים מעלים את השאלה האם קילוף פירות וירקות הוא הכרחי לבריאותנו. בעוד המחקר מצביע על סיכונים אפשריים בשאריות חומרי הדברה, מומחים מדגישים כי היתרונות הבריאותיים של צריכת פירות וירקות, עם הקליפה או בלעדיה, עולים על הסיכונים הקטנים הכרוכים בחשיפה לכמויות זעירות של חומרי הדברה.
למרות הממצאים, אין צורך להימנע מאכילת פירות וירקות. שטיפה יסודית עדיין חשובה להסרת לכלוך וחיידקים. בנוסף, מומלץ:
לגוון במקורות: רכישת פירות וירקות ממגוון מקורות יכולה להפחית את הסיכון לחשיפה לחומרי הדברה ספציפיים.