בריאות
דג פורל
בין אם בחרתם בשיטת אפייה, בישול או צלייה, כל השיטות לאכילתו טובות לעניין זה.
דג פורל הוא מקור מצוין לויטמין D, אחד הוויטמינים החיוניים לתפקוד תקין של הגוף. ויטמין D חשוב בעיקר לשמירה על בריאות העצמות והשיניים, משום שהוא מסייע בספיגת סידן וזרחן בגוף. בנוסף, הוא תורם לתפקוד תקין של מערכת החיסון, מסייע בשמירה על מצב הרוח ומונע מחסור שעלול להוביל למחלות כמו אוסטיאופורוזיס.
מנת פורל אחת יכולה לספק כמות נכבדה של ויטמין D, ולעיתים אף מעל לדרישה היומית המומלצת. צריכת דגים כמו פורל, במיוחד בחורף כשיש פחות חשיפה לשמש, יכולה לסייע במניעת חוסרים בוויטמין D.
דג סלמון
דג סלמון הוא אחד המקורות העשירים ביותר לויטמין D.
במנת סלמון אחת (כ-100 גרם), ניתן למצוא כמות גבוהה מאוד של ויטמין D, לעיתים יותר מהדרישה היומית המומלצת, במיוחד אם מדובר בסלמון מהים ולא מגידול חקלאי. צריכת סלמון באופן קבוע יכולה לעזור במניעת מחסור בוויטמין D, במיוחד באזורים שבהם יש חשיפה מוגבלת לשמש, מקור עיקרי נוסף לוויטמין זה.
טונה
דג טונה הוא מקור טוב לויטמין D, אך תכולתו תלויה בסוג הטונה ובאופן ההכנה שלו.
מנת טונה (כ-100 גרם) יכולה לספק כמות משמעותית של ויטמין D, אם כי פחות בהשוואה לדגים שומניים כמו סלמון או מקרל.
טונה טרייה מכילה יותר ויטמין D מאשר טונה משומרת, שיכולה לאבד חלק מהוויטמין במהלך העיבוד. עם זאת, גם טונה משומרת עדיין מהווה מקור טוב לויטמין D ויכולה לסייע במניעת חוסרים, במיוחד אם משלבים אותה בתפריט תזונתי מאוזן.