יהדות
האם יש סוגי תבשילים שאסור להניח על הפלטה בשבת?
כל תבשיל שהתבשל כל צורכו אבל רובו לח, כגון מרק או תבשיל שרובו יבש, אבל כמות הרוטב שבו היא מרובה וחשובה ונאכלת בפני עצמה, כמו דגים שיש בהם הרבה רוטב, ואוכלים את הרוטב כחשוב בפני עצמו, אסור לחמם בשבת, משום שלדעת מרן שולחן ערוך יש בישול אחר בישול בדבר לח.
כולם תבשיל יבש, או רובו יבש, כגון אורז, שניצל וכדומה, מותר לחמם על הפלטה בשבת, אפילו אם זה קר לגמרי, כיוון שאין בישול אחר בישול בדבר יבש.
מכל מקום, לבני אשכנז אסור לחמם על גבי הפלטה תבשיל בשבת, לח או יבש, מכיוון שלדעת רבותיהם זה נראה כמו מבשל על גבי הפלטה.
מכל מקום בדיעבד אם הניחו בשבת תבשיל על גבי הפלטה, גם אם רובו יבש והתחמם אף על פי שלא טוב עשו, בדיעבד יהיה מותר לאוכלו גם בעודו חם.(שולחן ערוך ומשנה ברורה סימן שיח, חזון עובדיה, הלכות שבת)
האם מי שלא שומר שבת, יכול לעשות קידוש?