ראש השנה
כולנו טועים במהלך השנה במעשים שלא ייעשו, ופוגעים בכבודו של הבורא ובכבוד הזולת. איך חוזרים על המעשים הרעים בתשובה, ומבקשים סליחה באמת מעומק הלב?
שלב 1: ענווה, רגש וכבוד
גשו לסיטואציה בעדינות המרבית, מכיוון שמדובר בנושא רציני. אל תקחו סיכונים מיותרים. חשוב שתפעלו בדיוק על פי השלבים. עליכם לפנות מתוך ענווה מוחלטת ולשכוח מהאגו שלכם. בשלב הזה מדובר בזולת ולא בכם. אם תיגשו למצב מתוך עמדה אחרת, תיכשלו מראש.
הבעת רגש אמיתי
מחקרים מראים כי אם רוצים לזכות בסליחה, יש לעורר רגשות אצל האדם שנפגע. רוב החשיבה שלנו מבוססת על רגשות, וההיגיון רק מצדיק את מעשינו לאחר מכן.
כבוד
כבוד הוא המפתח להשבת השלום. הימנעו מצעקות ומוויכוחים ואל תנסו לכפות את עצמכם על האדם שנפגע.
בקשו רשות לדבר לפני שאתם יוצרים קשר, במיוחד אם היחסים ניזוקו קשות.
שלב 2: קחו אחריות מלאה
קבלת אחריות מלאה על מעשיכם היא צעד הכרחי. אל תטילו אשמה על אחרים ואל תמציאו תירוצים, כי זה רק יחמיר את המצב. האדם שנפגע מצפה במידת מה שתנסו להתחמק מאשמה. קבלת אחריות מעניקה לכם את הכוח לתקן את המצב ולהחזיר את האיזון למערכת היחסים.
שלב 3: התנצלו בכנות
התנצלו וודאו שהכנות שלכם מורגשת. אם ההתנצלות לא כנה, היא לא תתקבל והמחילה לא תינתן. אם אתם לא באמת מצטערים, זה הזמן להעריך מחדש את המצב ואת היחסים.
שלב 4: היו מוכנים לקבל כל תגובה
אמרו לאדם שנפגע שאתם מוכנים לכל מה שיחליט. זה יעזור להחזיר לו חלק מתחושת השליטה שאבדה.
קבלת אחריות גם על ההשלכות היא חשובה כדי להוכיח שאתם לוקחים את המצב ברצינות.
שלב 5: עשו שינוי אמיתי
שינוי אמיתי בחייכם יראה לצד השני שאתם כנים במעשיכם. הסבירו מדוע התקרית לא יכולה לקרות שוב וכיצד אתם מונעים את הישנותה. זה יעזור להקל על החרדה שהצד השני חש.