225 שנים לפטירת מרן החתם סופר זצ"ל: מנהיג, פוסק ומחנך
(צילום: מ. שטייגמן)

גדולי ישראל

225 שנים לפטירת מרן החתם סופר זצ"ל: מנהיג, פוסק ומחנך

היום, כ"ה בתשרי, מציינת היהדות הנאמנה את יום היארצייט ה-225 להסתלקותו של אחד מענקי הרוח הגדולים בדורות האחרונים - מרן רבי משה סופר זצ"ל, הלא הוא ה"חתם סופר"

דניאל הלוי
הוספת תגובה
225 שנים לפטירת מרן החתם סופר זצ"ל: מנהיג, פוסק ומחנך
(צילום: מ. שטייגמן)
אא

החתם סופר, שנולד בפרנקפורט בשנת תקכ"ג (1762) והסתלק בפרשבורג בשנת ת"ר (1839), היה דמות מופת שעיצבה את פני היהדות החרדית באירופה. כראש ישיבת פרשבורג המעטירה, העמיד אלפי תלמידים והיה למגן ולחומה בפני רוחות ההשכלה והרפורמה.

עדות מרטיטה לדרגתו הרוחנית הגבוהה ניתן למצוא בתיאור קריאת שמע שלו, כפי שהעיד תלמידו המהר"ם שיק: "כאשר קרא את הפסוק הראשון בקריאת שמע, היה רגיל לשפשף במצחו בדבקות עצומה, ופניו נעשו כאש להבה, עד שכאשר סיים את הפסוק הראשון, היו ידיו נופלות מעיניו בלי כח ונשתנתה צורתו ונתחוורה כסיד."

סיפור מופלא המעיד על יושרו המופתי הוא מנהגו לקרוע בולי דואר חדשים כפיצוי למדינה כאשר שלח מכתבים באמצעות שליח פרטי. מעשה זה, שעורר התפעלות רבה בקרב שרי המלוכה, מדגים את דקדוקו המופלא במידת היושר.

החתם סופר הותיר אחריו למעלה מתשעים חיבורים בכל מקצועות התורה, הכוללים שו"תים, חידושים על הש"ס, דרשות ופירושים. ספריו הפכו לאבני יסוד בעולם ההלכה והמחשבה היהודית, ועד היום משמשים כמקור הלכתי מרכזי.

כיום, 225 שנים אחרי הסתלקותו, ממשיכה דמותו של החתם סופר להאיר את דרכה של היהדות החרדית. תורתו נלמדת בשקידה בבתי המדרש, והנהגותיו משמשות כמגדלור לדורות הבאים.

זכותו תגן עלינו ועל כל ישראל, אמן.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי