מה כבר אפשר לעשות מקליפות ירקות ופירות? 
קרדיט: בינה מלאכותית

מתכונים ואוכל

מה כבר אפשר לעשות מקליפות ירקות ופירות? 

רגע לפני שאתם זורקים קליפות של פירות וירקות לפח, חשבו על האופציות הבאות במטבח ומחוצה לו. זו יכולה להיות חוויה טעימה ויעילה לרובנו 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מה כבר אפשר לעשות מקליפות ירקות ופירות? 
קרדיט: בינה מלאכותית
אא

בעוד שרובנו זורקים קליפות של ירקות ופירות לפח, כדאי לדעת שאם בא לכם להתאמץ טיפונת - גם איתן תוכלו לעשות דברים טעימים ולא פחות מכך, בריאים. קליפות ירקות ופירות הן משאב טבעי ושימושי, אז לפני שאתם זורקים – תחשבו על האפשרויות.הנה כמה רעיונות מפתיעים ושימושיים לשימוש עם קליפות של ירקות ופירות:


1. *ציר ירקות ביתי* – אספו קליפות של גזר, בצל, סלרי וירקות נוספים, והרתיחו במים עם תבלינים לקבלת ציר טעים למרקים ותבשילים.

2. *דשן לקומפוסט* – קליפות פירות וירקות מתאימות להוספה לקומפוסט, ומעשירות אותו בחומרי הזנה לצמחים.

3. *אבקת תיבול טבעית* – נקו היטב קליפות של עגבניות, גזר, פלפל ושום, יבשו אותן וטחנו אותן לאבקת תבלין. תוכלו לתבל איתה מנות כמו מרקים ותבשילים.

4. *תה מקליפות תפוחים או ג'ינג'ר* – קליפות של תפוחים וג'ינג'ר יכולות לשמש לחליטה טעימה עם מעט קינמון. מתאים מאוד בימים קרים.

5. *ניקוי כלים עם קליפות הדרים* – קליפות לימון ותפוז טובות לניקוי משטחי עבודה, שיש וכלים. החומציות עוזרת להסרת שומנים.

6. *סוכר בטעמים* – יבשו קליפות תפוזים, לימונים או תפוחים, גררו דק וערבבו עם סוכר. זה יעניק סוכר בטעמים נהדרים לאפייה.

7. *מרכך טבעי לעור* – שפשפו קליפות מלפפונים על עור הפנים כדי לרענן ולהעניק לחות טבעית לעור.

8. *הדברה אורגנית* – קליפות תפוז מרתיעות מזיקים בגינה, כמו נמלים. הניחו אותן במקומות בעייתיים או טחנו לפיזור יעיל יותר.

9. *קרצוף לכלי מטבח* – קליפות תפוחי אדמה יכולות לשמש כחומר קרצוף לכלים ומשטחים, בזכות מרקמן הייחודי.

10. *שבבי צ'יפס מקליפות תפוחי אדמה* – אפו את הקליפות בתנור עם מעט שמן ותבלינים ליצירת חטיף פריך ומזין.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי