מתכונים ואוכל
בעוד שרובנו זורקים קליפות של ירקות ופירות לפח, כדאי לדעת שאם בא לכם להתאמץ טיפונת - גם איתן תוכלו לעשות דברים טעימים ולא פחות מכך, בריאים. קליפות ירקות ופירות הן משאב טבעי ושימושי, אז לפני שאתם זורקים – תחשבו על האפשרויות.הנה כמה רעיונות מפתיעים ושימושיים לשימוש עם קליפות של ירקות ופירות:
1. *ציר ירקות ביתי* – אספו קליפות של גזר, בצל, סלרי וירקות נוספים, והרתיחו במים עם תבלינים לקבלת ציר טעים למרקים ותבשילים.
2. *דשן לקומפוסט* – קליפות פירות וירקות מתאימות להוספה לקומפוסט, ומעשירות אותו בחומרי הזנה לצמחים.
3. *אבקת תיבול טבעית* – נקו היטב קליפות של עגבניות, גזר, פלפל ושום, יבשו אותן וטחנו אותן לאבקת תבלין. תוכלו לתבל איתה מנות כמו מרקים ותבשילים.
4. *תה מקליפות תפוחים או ג'ינג'ר* – קליפות של תפוחים וג'ינג'ר יכולות לשמש לחליטה טעימה עם מעט קינמון. מתאים מאוד בימים קרים.
5. *ניקוי כלים עם קליפות הדרים* – קליפות לימון ותפוז טובות לניקוי משטחי עבודה, שיש וכלים. החומציות עוזרת להסרת שומנים.
6. *סוכר בטעמים* – יבשו קליפות תפוזים, לימונים או תפוחים, גררו דק וערבבו עם סוכר. זה יעניק סוכר בטעמים נהדרים לאפייה.
7. *מרכך טבעי לעור* – שפשפו קליפות מלפפונים על עור הפנים כדי לרענן ולהעניק לחות טבעית לעור.
8. *הדברה אורגנית* – קליפות תפוז מרתיעות מזיקים בגינה, כמו נמלים. הניחו אותן במקומות בעייתיים או טחנו לפיזור יעיל יותר.
9. *קרצוף לכלי מטבח* – קליפות תפוחי אדמה יכולות לשמש כחומר קרצוף לכלים ומשטחים, בזכות מרקמן הייחודי.
10. *שבבי צ'יפס מקליפות תפוחי אדמה* – אפו את הקליפות בתנור עם מעט שמן ותבלינים ליצירת חטיף פריך ומזין.