מתכונים ואוכל
1. הסתכל על הגבעול
הצד של המלון שהיה מחובר לגבעול אמור להיות רך יותר במגע, מה שמעיד על כך שהמלון בשל. אם הוא קשה, ייתכן שהוא עדיין לא בשיא המתיקות שלו.
2. ריח
מלון בשל ועסיסי מפיץ ריח מתקתק וארומטי, במיוחד ליד קצה הגבעול. אם הריח לא מורגש, ייתכן שהוא עדיין לא מספיק בשל.
3. מגע
חפש קליפה חלקה וקשיחה, אך כזו שמגיבה מעט ללחץ. אם היא קשה מדי, המלון לא בשל, ואם הוא רך מדי, ייתכן שהוא כבר עבר את שיאו.
4. משקל
מלון בשל ומתוק ירגיש כבד ביחס לגודלו, מה שמעיד על תכולת מים גבוהה ואיכות עסיסית.
5. צבע
לרוב, מלון בשל יקבל גוון צהבהב-כתום (תלוי בסוג המלון) ולא יישאר ירוק לגמרי.