מתכונים ואוכל
מרכיבים:
1. 1 ליטר חלב מלא (מומלץ חלב טרי ולא מפוסטר)
2. 1/4 כוס מיץ לימון טרי (או חומץ תפוחים, בהתאם להעדפה)
3. 1/2 כפית מלח
4. עשבי תיבול יבשים (כמו זעתר, אורגנו, עירית או שמיר) - אופציונלי
5. מעט שמן זית - אופציונלי
הוראות הכנה:
1. חימום החלב
חממו את החלב בסיר על אש בינונית עד שהחלב מגיע לטמפרטורה של כ-85 מעלות (לפני רתיחה). מומלץ להשתמש במדחום לבישול, אך אם אין, עצרו כשנוצרות בועות קטנות סביב השוליים והחלב חם מאוד.
2. הוספת הלימון או החומץ
הסירו את הסיר מהאש והוסיפו בהדרגה את מיץ הלימון (או החומץ) תוך ערבוב עדין. תראו שהחלב מתחיל להתפרק ולהתקרש – הגבן יפרד מהנוזלים (המים יראו צלולים יותר).
3. סינון הגבן
הניחו בד גבינה נקי (או חיתול) על מסננת מעל קערה, ושפכו את החלב המופרד לתוך המסננת כדי לסנן את הנוזלים. תנו לגבן להתנקז במשך 10-20 דקות, בהתאם למרקם שתרצו (זמן ארוך יותר לייבוש יביא לגבינה מוצקה יותר).
4. תיבול הגבינה
העבירו את הגבינה לקערה, הוסיפו מלח וערבבו בעדינות. תוכלו להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם ולזלף מעט שמן זית.
5. אחסון
אם רוצים, ניתן לעצב את הגבינה לכדורים או קוביות, ולהניח בצנצנת עם שמן זית ושאר תבלינים. הגבינה מוכנה לאכילה, אך מומלץ לשמור במקרר ולצרוך תוך 3-5 ימים.
בתיאבון!