מתכונים ואוכל
1. עשיר בנוגדי חמצון
מנגולד מכיל נוגדי חמצון רבים כמו בטא-קרוטן, לוטאין וזאקסנטין, שמסייעים בהגנה על הגוף מפני נזקים של רדיקלים חופשיים. נוגדי חמצון אלה חשובים לשמירה על בריאות העור, הפחתת דלקות והגנה על התאים.
2. תומך בבריאות הלב
תכולת האשלגן, המגנזיום והסיבים התזונתיים במנגולד מסייעת להורדת לחץ דם ולשמירה על בריאות הלב. האשלגן והמגנזיום עוזרים באיזון רמות המלחים בגוף ותורמים להרפיית כלי הדם, מה שמוריד את העומס על הלב.
3. משפר את בריאות העצמות
מנגולד עשיר בויטמין K, שהוא חיוני לתפקוד תקין של העצמות ולמניעת אובדן צפיפות עצם. בנוסף, המנגולד מכיל סידן ומגנזיום, התורמים גם הם לבריאות העצם ולמניעת מחלות כמו אוסטיאופורוזיס.
4. מסייע בעיכול בריא
תכולת הסיבים התזונתיים במנגולד מסייעת לפעילות עיכול תקינה, עוזרת במניעת עצירות ותומכת בבריאות מערכת העיכול על ידי שיפור מעבר המזון במערכת העיכול.
5. מאזן רמות סוכר בדם
מנגולד מכיל חומרים נוגדי חמצון כמו חומצה אלפא-ליפואית, המסייעת באיזון רמות הסוכר בדם ומשפרת את הרגישות לאינסולין. זו סיבה לכך שמנגולד מומלץ לעיתים כחלק מתזונה מאוזנת לאנשים הסובלים מסוכרת.
6. מונע אנמיה ומשפר את ייצור הדם
בזכות תכולת הברזל והנחושת שבו, מנגולד יכול לסייע במניעת אנמיה ולשפר את ייצור תאי הדם האדומים. הוא גם עשיר בחומצה פולית, החשובה במיוחד לאנשים שנמצאים בסיכון לאנמיה.
7. מחזק את המערכת החיסונית
ויטמין C במנגולד מחזק את מערכת החיסון ומסייע בהגנה מפני מחלות זיהומיות, כמו גם בהתאוששות מהירה יותר מפציעות וממחלות.
8. מסייע לבריאות העיניים
תכולת הלוטאין והזאקסנטין במנגולד מועילה לבריאות העיניים ועוזרת להגן מפני מחלות עיניים הקשורות לגיל, כמו ניוון מקולרי וקטרקט.
9. מסייע לניקוי רעלים
נוגדי החמצון שבמנגולד, יחד עם תכולת המים הגבוהה שלו, תומכים בכבד בתהליך של ניקוי הרעלים מהגוף.
מנגולד הוא ירק ורסטילי וניתן לשלב אותו בסלטים, תבשילים, מרקים או שייקים. עם זאת, אנשים עם רגישות לאוקסלטים (שעלולים להוביל לאבנים בכליות) צריכים לצרוך אותו במתינות.