מתכונים ואוכל
כשאנו אוכלים יותר משתי ביצים ביום, יש לכך השפעות שונות על הגוף, אשר תלויות בעיקר במצב הבריאותי הכללי ובתזונה הכללית שלנו. הנה כמה מההשפעות האפשריות:
1. רמות כולסטרול
ביצים מכילות כמות משמעותית של כולסטרול (כ-186 מ"ג בביצה בינונית), בעיקר בחלמון. בעבר הייתה חשיבה שכולסטרול מעלה את רמות הכולסטרול בדם, אך מחקרים עדכניים מראים שבמרבית המקרים, כולסטרול ממזון אינו משפיע באופן דרמטי על רמות הכולסטרול בדם עבור רוב האנשים הבריאים.
אצל חלק מהאנשים, יש רגישות גבוהה יותר לכולסטרול ובמקרים אלו צריכה גבוהה של ביצים יכולה להוביל לעלייה מסוימת בכולסטרול ה-LDL ("הרע"). אם יש רמות גבוהות של כולסטרול בדם או מחלות לב, מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי צריכת ביצים.
2. חלבון ותחושת שובע
ביצים הן מקור מצוין לחלבון איכותי, וצריכת חלבון מספקת עוזרת לבניית שרירים, לתחזוקה כללית של הגוף, ולהגברת תחושת השובע. חלבון גם תורם לאיזון הסוכר בדם ומפחית חשקים למזון בהמשך היום. עם זאת, צריכה מוגזמת של חלבון עלולה להכביד על הכליות, ולכן יש להקפיד על תזונה מאוזנת הכוללת גם מקורות נוספים כמו ירקות, פחמימות מלאות ושומנים בריאים.
3. ויטמינים ומינרלים
ביצים מכילות מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים חיוניים, כמו ויטמין B12, ויטמין D, סלניום, וברזל. אלה חשובים למערכות שונות בגוף, כמו מערכת העצבים, העצמות ומערכת החיסון. צריכה של ביצים באופן יומיומי יכולה לספק לגוף חומרים חיוניים, אבל יש להקפיד על גיוון במקורות המזון כדי לקבל קשת רחבה של רכיבים תזונתיים.
4. השפעה על המשקל
ביצים הן מזון עם צפיפות קלורית נמוכה יחסית ותחושת שובע גבוהה, כך שהן יכולות להיות תורמות לדיאטה מאוזנת ולירידה במשקל, אם צורכים אותן כחלק מתזונה מאוזנת.
5. שומנים רוויים
ביצים מכילות גם כמות מסוימת של שומן רווי. אמנם הכמות בביצה אחת היא קטנה, אבל צריכה של כמות רבה של ביצים ביום עשויה להעלות את סך השומנים הרוויים בתפריט, מה שעלול להשפיע על הבריאות הקרדיווסקולרית (בריאות הלב) בטווח הארוך.
לסיכום, צריכה של שתיים עד שלוש ביצים ביום יכולה להיות חלק מתזונה בריאה עבור רוב האנשים הבריאים, כל עוד היא משתלבת כחלק מתפריט מאוזן.